Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Algol

    senior tag

    válasz scrtaft #7521 üzenetére

    Kérdésed nem ide való, inkább [itt] kellett volna feltenned.

    "hang az van veszettül sipol"

    Miből jön a hang? Ha az alaplapra kötött hangszóróból, akkor milyen a sípolás jellege? A hiba esetleg azonosítható lehet a BIOS füttykódok alapján. A videokártya jól ül a foglalatában? Egy próba: kiveszed a foglalatából, a csatlakozóit megszemléled, majd visszateszed. Másik: Húzz le minden HDD, DVD-író, stb. csatlakozót az alaplapról, ezek tápellátó vezetékeit is bontsad. Ezután nézd meg, így indul-e a gép.

    "megadta magát a GA-P55-UD3-as alaplapom legalábbis erre gyanakszom"

    Tegyél egy másik, biztosan jó tápegységet a gépbe, ha azzal sem indul, akkor az alaplap a hibás.

    "ha nem indul kihúzom a csatit a konnektorból és visszadugom utána semmi baja"

    Például ez történik akkor, ha bekapcsol a táp valamelyik védelme, amíg a táp áramellátását nem szüntetjük meg, addig a táp reteszelt állapotban marad, nem indítható újra. De nálad nem ez a helyzet, mert azt írtad, hogy "alaplapon lévő Phase LED-ek" mind világítanak, ami a 12 V meglétét mutatja.

    Néhány mérést kellene elvégezni.
    Bontsad a táp összes csatlakozóját! Némi várakozás után dugd be a 230 V-os csatlakozót a konnektorba, majd mérd meg a táp alaplapi főcsatlakozóján a VSB feszültséget (segéd táp feszültség) a lila és egy fekete vezeték között: 5 V (+ - 5%) kell legyen.
    Ezután kösd össze egy drótdarabbal a zöld és a fekete vezetéket; ez be kell, hogy kapcsolja a tápot (a táp ventilátora felpörög).
    Ellenőrizd a feszültséget a sárga és a fekete vezetékek közt, megvan-e a 12 V (+ - 5%)!
    Most dugd vissza az alaplapra a táp csatlakozóit! Mérd meg újra a VSB-t (lila és fekete között), továbbra is 5 V? Próbáld bekapcsolni a gépet. Tegyük fel, hogy most sem indul. Mekkora a feszültség most a sárga és a fekete vezeték között?
    Mérd meg a Power Good vezeték feszültségét, szürke és fekete között! Itt 5 V körüli értéket kell mérned. (A tűrést sajnos nem ismerem. Csak azt tudom, hogy logikai magas értéken kell lennie, no de milyen logika szerint?) A 2,2 V alatti értékek biztos rosszak (TTL-nél ez már a tiltott sávba esik vagy alacsony szint), mert resetelik a processzort, a gép nem indul.

    Ha mindezt elvégzed és az eredményeket megírod, akkor valószínűleg többet tudnék mondani a hibáról.

    Vagy inkább kérj kölcsön egy jó tápegységet és azzal teszteld a géped!

    "A gépem magától bekapcsolt hajnalban 3:10-kor"

    A BIOS-ban ellenőrizd a Wake up beállításokat, legyenek letiltva!

    Üdv: Algol

Új hozzászólás Aktív témák