Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • venember83

    nagyúr

    válasz jolti05 #2740 üzenetére

    Q-tek - messze áll a táp fogalmától. Jó ha 180 wattot bír. Tartósságáról meg ne is beszéljünk, rendkívül gyenge kondik, hamar kiszáradnak, akkor meg ezt a nevetséges 180 wattot sem képes már leadni ez a kapcsoló-üzemű valami, amit te tápnak használsz.

    Hogy mit visz magával a sírba, szerencse kérdése - Védelmi áramkörökről gondolom nem hallottál, bár igaz, nem ismerheted őket, a csodás Q-teked nem tartalmaz ilyeneket. Ismerkedj meg egy normális, minőségi táppal s abban majd láthatsz efféle istentelen boszorkánytrükköket. Névről bemutatok pár ilyet, amely bizony ellent mer mondani a szerencsének és Murphynek:

    OVP (Over Voltage Protection – Túlfeszültség védelem)
    SCP vagy SP (Short-circuit Protection – Rövidzár védelem)
    OCP (Over Current Protection – Túláram védelem)
    OTP, OP, vagy OHP (Over-themperature Protection – Túlhevülés védelem)
    UVP (Under Voltage Protection – Alacsonyfeszültség védelem)
    OPP (Over Power Protection – Túlteljesítmény védelem)
    OLP (Over Load Protection – Túltöltődés védelem)

    Nem létezik olyan program, ami megméri, hogy mennyit zabálnak az alkatrészek? - Nem, szoftveresen nem lehet fogyasztást mérni.

    Tudom, természetesen a legtisztább egy táp és egy merevlemez lenne, de ennyi pénzt nem szánok a gépre. - Egy FSP 350PNF 6k, másfélszer olyan erős, mint a jelenlegi Q-teced, nem vágja tönkre a géped és tartós. Emellett halk is. Ha ennyit sajnálsz a gépedtől, akkor nem is csodálkozom, hogy majd szerencsétlen egyszer csak a tápnak hála szétégett chipekkel kapitulál s az örök bitmezőkre menekül előled.

    Ajánlott olvasmányok, hogy efféle valótlanságokat többé ne állíts:
    A számítógép részei: A számítógép tápegysége I.
    A számítógép részei: A számítógép tápegysége I.

    Ui.: Eredeti kérdésre válaszolva: nem a tányérok száma a gond, hanem egyszerűen nem bírja az a szerencsétlen táp ezt a terhelést s erőlködésében előbb-utóbb meg fogja ölni a géped jó esetben 1-2 hardver-elemét, rosszabb esetben az egész konfigot kukázhatod.

    Ui. 2: Mi a fenét keres itt ez a kérdés? [link]

    Ui. 3: Rendszerfogyasztás az rendszerfogyasztás. Az a kártya pedig nem eszik 100 wattot. Sokadjára írom: A tápod gyenge!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák