Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvin66

    csendes tag

    válasz fodorv #3554 üzenetére

    Hat oszinten szolva egy kicsit meg vagyok szeppenve, hogy engem kerdezel oraval kapcsolatos dolgokrol, mert en itt eleg kis hal vagyok am, de azert igyekszem valaszolni, hatha nem mondok nagy marhasagot... Persze jobb lenne ha Seiko valaszolna erre, de ha mar nekem cimezted, akkor az en velemenyem az, hogy a mechanikus ora erzekenyebb a kulso behatasokra ( homerseklet, razkodas,) mint egy egyszeru kvarc, raadasul joval tobb penzbol javithato vagy potolhato, ha valami baja lesz. Nekem kulonbozo arkategoriaju automataim vannak, a dragabbakat nem nagyon hasznalom semmi olyan esetben, ha fennall a veszely, hogy valami bajuk lesz. Nekem is van Seiko 5-osom meg egy Myota szerkezetes automatam is, azokat nem nagyon szoktam felteni, de azert annak sem latom ertelmet, hogy azokban usszam le a napi tavomat az uszodaban. A Myota werkes ora raadasul bor szijas is, ugyhogy azert meg foleg nem hasznalnam ilyenre.
    Nekem egyebkent meg automata oram nem ment tonkre amiatt, hogy "eroteljesebben" hasznaltam volna, de hangsulyozom, hogy en minden - a sima napi lofralast meghalado esetben - kvarcot veszek fel, bar nem nagy orommel, de tudom, hogy az megjobban mergesitene, ha odavernek valamelyik automatamnak...

    Szoval ha nem kifejezetten eros igenybevetelnek van kiteve, akkor az automatanak sem lehet baja szerintem, de ha olyan a munkad ( mittudomen, autoszerelo, vagy komuves, vagy ilyesmi, ) akkor en letennem addig.

    Ja, van egy Swatch-om is egy svajci filleres ETA automata werk van benne, azt nem feltem egyaltalan, de az valoban olyannyira nem tartos, hogy mar nagyon ossze van karcolodva az ocska muanyag plexije, ugyhogy nemigen hordom mar, pedig szerettem regen nagyon. De az aztan tenyleg elhasznalodott rendesen. Gondolom a Swatch se az orokletnek csinalta, de hogy egy ora ennyire gyenge plasztikbol legyen, az mar tenyleg tulzas...
    Meg mar nagyon pontatlan is, de azt hiszem nem is javithato. Legalabbis ugy nez ki a hatulja, minthe nem lenne bonthato, bar orashoz nem vittem el, ennyit nem er nekem. Igy aztan "gyujtemenyi" darabba avanzsalt,,, :))

Új hozzászólás Aktív témák