Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabulaxi

    senior tag

    A tegnapi napom délutáni része ráérős volt, órás dolgoknak szenteltem.
    Először kértem árajánlatot az Orient központi szervizében a Mako nagygenerálra.
    Üvegcser kb. 8 ezer, lünetta csere kb. 2-3 ezer, szerkezet tisztítás, karbantartás kb. 15 ezer ft.
    Polírozást nem vállalnak. Ajánlották, hogy políroztassam ki így összeszerelve és utána vigyem javításra hozzájuk, mivel alkatrészt nem adnak el külön. Szerintem a lünetta betét egyszerűen cserélhető, bár a szerelő szerint Ő leszedi az egész lünettát és ahhoz az üveget ki kell szednie. :U
    Várok egy visszahívást tőlük, hogy a Ray lünettabetétje csereszabados-e a Makoéval, mivel azon a nagy számok jobban tetszenek.
    Szerintük a szerkezetet nem kell takarítani, átkenni csak ha már nem jár jól, valami baja van, nem volt érv, hogy 6 éves már az enyém. :U :U :U
    Számoljunk csak 8 + 3 +15 =26 + ? polír, szóval nem lesz ez szervizelve amíg 31 ezerért újat veszek.
    Ráadásul otthon jobban megnézve a szíja is eléggé nyúlt már.

    Ja és azt mondták a Ray lünettájának sokkal kékebb a színe, hasonlítsam össze (az enyémnek már annyira fakó kopott, hogy szinte nem is látszik színesnek :B ) ezért benéztem a Westendbe.

    No ugyanolyan a Mako és a Ray színe, kép alapján a Ray élőben már nem biztos, hogy azt választanám.
    Az Omega Po-ját leszámítva az egész áruházban ez a Seiko tetszett a legjobban, majd duplája az Orient Makonak, de sokkal szebb (nekem).

    Szóvan nem lesz Mako szerviz, vagy van olyan komoly hely ahol kb 10-12 ezerért van üvegcsere, lünetta csere, tömítés garn csere, szerkezet karbantartás, beszabályozás, tok és szíj polírozás, tömíttetség ellenőrzés?

    "A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."

Új hozzászólás Aktív témák