Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ceree

    senior tag

    Szeretnem megosztani veletek a kalvariamat a Pesti Orassal, legfokepp azert, mert megtanultam belole, hogy dokumentalni, dokumentalni, dokumentalni... Mindent. Megprobalom a leheto legobjektivebben leirni a torteneseket.
    Lehet emlekeztek ra, itt is kertem orasra tippet ket Orient automata oram szervizelesere, mert az erdi mester arajanlata kiverte nalam a biztositekot. Kaptam is ajanlast (amit ezuton is koszonok) , de vegul tobb helyrol is kertem be ajanlatot. Bar nem a legolcsobb volt, az oras berkekben levo kultuszuk, elismertseguk miatt megis a Pesti Orast valasztottam, noha elegge messze is volt, de gondoltam 7evente belefer.
    Elvittem mindket orat, bevizsgaltak, az egyiket atvettek a masikra azt mondtak, hogy felesleges szervizelni meg (pedig 6eves ora). Elfogadtam, es ott hagytam. Juliusban szeptember kozepere vallaltak. Az orat vegul oktober elejen (7-en) vettem at (volt egy kis kommunikacios bukfenc), sajnos elkovetve egy hibat: nem neztem helyben at az orat. Az elso felvetelnel (10-en) vettem eszre ugyanis, hogy a szamlapon valamilyen megfolyas/serules van a 12-es indexnel.

    Ezt azonnal jeleztem is nekik, kertek, hogy vigyem be az orat es bevizsgaljak. Erre sajnos csak decemberben tudtam sort keriteni, de emlekeztek ra, nem volt gond.
    A bevizsgalas soran megallapitottak, hogy a lakkreteg nem serult, hanem ala ment be valahogy a ragaszto amivel rogzitik percjelzo gyurut a szamlap kore. Meg akartak magyarazni, hogy a tokon levu serulesnyomok alapjan utestol is lehetett (??), de ezt gyorsan rovidre zartam, mert szerencsere bevitel elottrol volt egy fotom az orarol, ahol makulatlan volt meg. (Bar ramentek arra is, hogy minek fotozom az oramat... Tisztara az volt az erzesem, mintha azt gondolnak at akarom oket verni, es gyanusitanak.)

    Mivel en elhozatalkor nem neztem at, igy ket allitas allt szemben egymassal, hogy szerviz alatt tortent, vagy a szerviz utan nalam. Objektiv modon egyik sem volt alatamaszthato, nem hatarozhato meg, hogy kie a felelosseg, nem lattam ertelmet vitatkozni: nagyon ramentek, hogy az o kollegajuk kifogastalan munkat vegez, es jelezte volna, ha hibazik. Kompromisszumkent felajanlottak felesben egy szamlapcseret es hogy az ora kovetkezo szervize is felaron lesz. Ott is hagytam az orat, 10hetre vallaltak, ugyhogy most remenykedem, hogy minden rendben lesz (atadaskor idegessegemben megint nem fotoztam korbe).
    A lenyeg, ha szamit az orad, akkor dokumentalj atadaskor, dokumentalj atvetelnel, es akkor megelozhetok az ilyen rossz szajizt hagyo kellemetlensegek. :(

    Másolat_eredetije

Új hozzászólás Aktív témák