Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TimeCenter

    tag

    válasz brozy #21948 üzenetére

    1. Mi az, hogy fokozottan karcálló zafírüveg? A zafír is tud többféle keménységű lenni?
    - Minden zafir (AL2O3) egyforma keménységű és mesterségesen előállított. Mivel vannak olyan anyagok amik még ezt a kemény anyagot is meg tudják karcolni ( pl. gyémánt ) nem mondhatjuk rá hogy "KARCÁLLÓ", hiszen így azt jelentené hogy semmi sem karcolja meg. Ezért mondjuk erre, hogy csak "fokozottan karcálló".

    2. Melyiken láthatóbb az LCD kijelzés?
    - Mindhárom apró pontokból állítja össze a számokat és a betűket ( DOT MATRIX ). Szerintem egyformák.

    3. Mi a különbség a kétféle világítás között? Van ahol kihangsúlyozzák, hogy oldalról történik. Hogy néz ki a kétféle megvilágítás szemmel?
    - Általánosságban analóg óráknál:
    a, van ahol csak egy nagy fényerejű leddel világítják meg a számlapot ( SUPER LED, vagy SUPER ILLUMINATOR a jelzése )
    b, van ahol LED fényét a számlapon körbevezetik egy műanyag fényvezető alkatrésszel ( mint a fénykábel a telefonnál ). Ez így a számlap nagyobb részét világítja meg. Ennek a jelzése ILLUMINATOR.

    Digitális órák esetén a LED fényét az "a" megoldással a teljes kijelző alá juttathatják ez a LED LIGHT megoldás ( Sajnos ahol a LED található ott erősebb a fénye - az oldalánál ). De a legszebb fénye digitális órák esetén az Electro Luminescent - EL ILLUMINATOR technológiának van. Ez egy papírvékonyságú fénykibocsájtó lapka, mely magas feszültség hatására teljesen egyforma erősségű fény bocsájt ki a teljes felületén keresztül. Ez egyértelműen alulról világítja a kijelzőt.

    4. Lehet-e a nap neve helyett a hónapot kiíratni állandóra? Tehát például így: 07 14
    - NEM lehet a hónapot megjeleníteni a nap neve helyett.
    Idő üzemmódban választhatsz
    a másodperc vagy
    a nap neve és a nap vagy
    az óra és a perc megjelenítése között.

    5. Melyik vékonyabb?
    WVA-230 - 11.3 mm
    WVA-460 - 10.0 mm
    LCW-M100 - 9.4 mm

    6.Melyik olcsóbb?
    www.timecenter.hu

    7. Mindhárom 1500 km-es körön belül veszi a jelet Németországból, nincs különbség közte. Az angol MSF60 jelet mióta Rugby-ből Anthorn-ba költözött az adó, nem nagyon veszik az órák.

    8. Nekem a nagyobb órák tetszenek ( CITIZEN AS2031 ) ezek közül a WVA-230 nagyobb, viszont annak nem zafír az üvege. Ha neked a normál méretű órák tetszenek akkor az LCW-M100 a javaslatom. Az a legújabb modell is a három közül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák