Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laslow

    senior tag

    Sziasztok!
    Megfizethető kategóriában (39e Ft) keresgélve választott a feleségem egy Orient automata karórát. A boltban azt mondták, havi 2-3 percet siethet/késhet. Ez elfogadható kompromisszum volt. A problémát az okozta, hogy rögtön 1 hét alatt összehozta a 2-3 perc sietést. A bolt a Swisstime szervizhez irányított, hogy ott majd állítanak rajta valamit.
    A szervizben tartózkodó 3 órásmester egyszerre röhögött fel, amikor a feleségem megemlítette, hogy havi 2-3 perc eltérést ígértek neki az óráról, majd az egyik órásmester elkezdett a vevők félretájékoztatásán háborogni. Valamit állítottak az órán, de még friss az eset, nem tudjuk, hogy számunkra elfogadható mértékre sikerült-e csökkenteni a pontatlanságát.
    Annyi biztos, hogy ha az órásmesterek általi napi akár fél perc eltérés lehetőségét is belebegtetik a boltban, nem ezt (és nem automatát) vásárolunk. Az belefér, hogy 2 hetente állítsunk rajta 1 percet ide vagy oda, de az nem, hogy 2-3 naponta kelljen ezzel bajlódni.
    Persze, azóta mi is olvastuk a hivatalos Orient ígéretet a megengedett pontatlanságról, de a boltban szerintem senki nem áll neki elolvasni az óra mellé járó dokumentációt, hanem egyszerűen elhisszük amit az eladó mond. Mi az órát nem csak ékszernek, hanem időt mutató eszköznek is vásároltuk, és nem kicsit bosszantó, ha erre alkalmatlan, és napi szinten lekési az ember a buszt miatta, vagy fagyoskodva vár rá plusz perceket, meg hasonlók.
    Egyelőre reménykedünk, hogy a beavatkozás lassított az órán, és már nem fog egy hét alatt több perc eltérést összeszedni. De így már kevésbé elégedett az ember...

    "A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

Új hozzászólás Aktív témák