Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • g0n21

    senior tag

    Béláim!
    Eddig nem akartam így fórumon megírni, de mégiscsak egy közösséget alkotunk, nem érzem genyóságnak, vagy hitelrontásnak.
    Szeretett Rolexem egyszercsak gondolt egyet, és megállt, mint a szög. megütögettem, elindult, majd este megint megállt, már nem basztattam.
    Egy 1991-es Datejust-ról beszélünk, amiben a mai napig is tokozott 3135-van, bár még nem a parachrom bleu hajszálrugóval. Januárban volt szervizelve és polírozva Kőnig Leventénél. Előtte levő múltja ismeretlen, addig bezárólag, hogy 1998-ban kapott egy szervizt a Rolexnél, ez az ő rendszerükben el is van mentve. Amikor hozzám került 170fok volt a lengésszöge.
    Szóval megkapta a szervizt, WG kartárs egy börzén meg is nézte a járását, (meg a polír nézését is). 290 körül lengett, ami jó, de nem járt szépen, ezt a felettébb maximalista Wg5113 is megerősítette. Akkor kevésbé hittem neki. Akkor.
    Szóval a polír, amit akkor kapott gyakorlatilag letöltendőt érdemelne, mivel sem az élek nem lettek rendben, sem az egyenletesség. Sem a pontosság. Akkor visszavittem még egy javító körre, hogy a szálhúzott és polírozott élek ugyan ne lógjanak már egymásba, ez nagyjából jobb lett, viszont a tok oldalán a polír hullámos lett. Lehet azt mondani, hogy szarrágó vagyok, de egy ~ egymillió forintos óránál hadd legyek.
    Többet nem vittem vissza, megpróbáltam együtt élni a hullámos polírral, valamint azzal, hogy van, hogy egy hétig 0 az eltérése, aztán két hétig napi 2-3mp. Nem a mennyiség zavaró, hanem a hektikusság. A 30 órás járástartalék még fura volt.
    Egy darabig bírtam, aztán elvittem Hantoshoz egy polírra. Ő olyat alkotott, hogy csak pislogtam. Tökéletes élek, egyenletes polír, mint a nagykönyvben.
    Ez volt tán áprilisban.
    Békésen telt az idő, míg két hete egyszercsak megállt. Mint a szög. Rég szervizelt vintage órák esetében használatos ütögetés újraélesztette, na de na.
    Bevittem másnap Hantoshoz, hogy ez mi a tököm lehet, feltette horométerre, bár mindegy is volt, mert a billegő szemmel láthatóan egy negyednyit lengett, pontosabban 97 fokot. Magyarul alig járt.
    Kibontotta a billegő tengelyének fedőkövét, szemmel látható volt a beleszáradt dzsuva.
    Ma mehettem a kész óráért. Gyakorlatilag össze volt száradva a kerékrendszer, beszáradt dzsuva volt mindenhol, a rugóházat maximum megolajozták, de a rugót már nem 7 hónapja, de 10 éve nem vette ki senki a helyéről (30órás járástartalék 50 helyett), és gyakorlatilag az egész csak tessék-lássék lett megcsinálva.
    Az óra kész, halálpontosan jár, külseje már hibátlan és tudom, hogy a werk is. Gyakorlatilag van egy 0km-es Datejustom.
    Mostanra. A tervezett szervizköltséget jócskán túllépve.
    Ami legjobban fáj, hogy az elmúlt hét hónap gyakorlatilag kínzás volt a werknek, valamint a két alkalom Kőnig polír pedig a drága acél pocsékolása.
    Annak az oka, hogy ezt ide írom egyrészt óratársi együttérzés/gondolkodásmód, és egyebeken okán van, másrészt azért, hogy mások ebbe a hibába ne szaladjanak bele.
    Megértem, ha valakinek sok a melója, vagy sietnie kell. 3-4 hét alatt készült el akkor, szarul. Most két hét alatt, hibátlan. Szóval nem feltétlen múlik az időn, de semmiképpen nem a hosszútávú üzletpolitika barátja, a tessék-lássék olajozás. Főleg nem, amikor egymilliós tétje van.
    Sorry a hosszú írásért, azok, akik tényleg kb. szerelmesek az órájukba, átérzik a fájdalmam.

    Kronometer.hu // PestiOras.hu // nick: Gonzi // Bulgari Velocissimo 1,8m // Omega X-33 SkyWalker 1,5m // Zenith El Primero Chronomaster Open XXT 1,6m // Breitling Chronomat B01 42mm Rouleaux szíjjal 2,2m

Új hozzászólás Aktív témák