Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • squir

    aktív tag

    válasz vadászcsiga #152341 üzenetére

    Voltaképp a forgalomba került modellek közül csak a Ranger-nek ilyen a megoldása.
    Amikor utánaolvasgattam találkoztam valami hagyományokra hivatkozó marketingdumával, de annyira nem jegyeztem meg, most pedig nem találom.
    Kevésbé szép, az tény. Olyan, mintha csak rá lenne dobva valami acél karkötő, amit a raktárban találtak. De lehet csak azért, mert megszoktuk a szépen illeszkedő endlink-eket. :)

    Az elmúlt 24h tapasztalata alapján:
    Ha a cél egy "tool watch" piacra dobása volt, akkor jó az ötlet. A stift egy acél csőben fut, aminek az alján van egy kivágás. Könnyen be lehet nyúlni akár egy csavrhúzóval, vagy késheggyel is és pikk-pakk kicseréled a szíjat. Nincs az az ügyeskedés, mint a szépen felfekvő acélcsatok esetében. Tisztán tartani, takarítani biztosan könnyebb, a szíj eltávolítása nélkül is.
    Maga a karkötő sokkal "modulárisabb", nincs az a plusz merev rész a tokfülek után, mint a passzentosan illesztett csatoknál. Egy szemet ki kéne szednem, csak még lusta voltam rá. Az óra így is rendesen felfekszik a kezemre, nem áll el, bárhova csúszik, rásimul a karomra.
    A régi Ranger ugyan úgy, mint az Exp. I. 36mm-es volt. Ennél a méretnél az átlagos csuklón elállna, merev lenne (az én 18cm-es csuklómon biztos). Azt sem kell elfelejteni, hogy itt nagy a számlap. Nincs lünetta, ami kissebbítené optikailag, mint pl a Sub, a BB, az OP és még sorolhatnám esetében.
    Vitathatatlanul praktikus és mondjuk nekem tetszik. :) Kevésbé "kimódolt" kinézete van az órának, sokkal inkább olyan "strapaóra" (persze én szeretem a milanese szíjakat is)
    A csat a biztonsági zárral és a kerámiagólyókkal pedig eszméletlen! Elfogultság nélkül az eddigi legjobb, ami csak a kezem közé került. :K

    Összegezve: én most egy kicsit megállapodtam... :D

    Szerk: jogos kérés volt, a BB-hez kell az endlink, nem illett hozzá ez a megoldás. :(((

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák