Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szbalogh

    őstag

    A tegnap beígért rejtvény mellőzném de leírom a sztorit, hátha valakinek jól jön majd aki HMT-t szerel :D
    Tehát az előzmény annyi, hogy a werk összerakása után a korábbi +-10 másodperc ~140 másodperc napi késésre váltott. Tegnap jutott eszembe, hogy hoppá, kiakadhatott a hajszálrugó! Nagyító nélkül megnéztem és valóban, úgy tűnt, mintha a pöcök alatt lenne a rugó. A szélén sűrűbben is voltak a hajszálak. Na megörültem, hogy nem a rugót sikerült megnyújtani.
    Ma reggel nagyító alatt látom, hogy a hajszálrugó a helyén, de nem akármilyen ám a HMT-nek az a hivatalosan 2 pöcök ami között a rugónak kell lennie, hanem van egy vastag rúd (erre hittem, hogy alatta van a rugó) és mellette egy pirinyó kis pálcika. Ez még hagyján, de úgy van kialakítva, hogy a vastagabb a kicsi vége fölé ér, gondolom azért, hogy ezzel megakadályozza, hogy kiakadjon a rugó a két rúd közül. Na újabb hidegzuhany a hátamon..
    Elkezdtem szabályozgatni és meglepetésemre kis + irányú mozdítás után átment óránkénti +5 másodpercbe! Arra tippelek, hogy amikor kivettem a balance wheelt egy kicsit elmozdulhatott a rugó tengelyirányban, ami visszarakáskor úgy maradhatott és amikor megmozgattam az állító lemezt, akkor visszaugrott a helyére. Már 1 másodpercen belül van óránként.

    Nick: HE_Storm

Új hozzászólás Aktív témák