Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz tailor #2920 üzenetére

    Aps-c vonalon tényleg nem látom értelmét többet belerakni, amit fotózok azt ezekkel már meg tudom csinálni kényelmesen. Ezt az átfogást akartam, reálisan nézve mellé 1 db fényerős fixet elég megtartani. Ha nagyon érzelgős vagyok, akkor bónuszba az 50-es megtartható, mert az úgyis olcsó.
    Telére nincs szükségem. Legközelebb ha obit veszek az FF lesz.

    A központi szalonba érkezett egyetlen darab, amit a hétvégén neten le is foglaltam, ma meg elhoztam, es is tűnt mellőle a raktáron felirat :)
    A boltosok lelkesen rögtön meg is akarták mutatni, hogy na most végre fel lehet vágni a matricát a dobozon és ők is megnézhetik.

    Az unboxing beszámolóról annyit, hogy a súlyra valóban könnyű, nem lesz tőle még az 5n-se orrnehéz, a hátsó lencséje négyszögben le van árnyékolva, tehát FF-re értelmetlen álmodozni róla, a napellenzője jó nagy, viszont a kidolgozásában a mattítást finomabb technikával oldották meg, valami érdes gumiszerű bevonat van rajta, nem szövet. A fókusz gyűrűje a 24-esnek finomabban jár, a zoom tekergetése érzésre engem a szigetelt obik keményebb érzetére emlékeztet, de nem olyan darabos mint a 18-55. Az 5n-re akasztva nekem a kabátzsebembe befér (napellenző nélkül).

    Alapvetően élességre majd meg akarom lőni a szokásos könyvespolcos képeimet 16, 24, 35, 50, 70mm-en 4, 5.6 és 8-as rekeszen.
    A 24mm-en persze mellé lövöm a 24/1,8-at is már csak a kíváncsiság kedvéért, hogy az mennyire mossa le.

Új hozzászólás Aktív témák