Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Uzi74

    senior tag

    Hétvégén volt némi időm barátkozni az 5R-el, pozitívak a benyomásaim.
    Fókuszálás fényképezéshez elég gyors volt számomra dinamikus és mozgó témák esetén is mind a 18-55-el mind a sigma 30-al. Videó újrafokuszálásnál a 18-55 gyorsabb volt, az újra lenyomott expo gomb hatására kevesebbet vadászott, másodperc tört tészéig tartott és nem ment annyira ki a fókuszból sem. (A félig lenyomott expo gombnál követő fókusz mintha működne, ott nem láttam különbséget) EF obi manuálisan fókuszálva videónál nem triviális, nincs nagyítás focus peakingnél mint fényképezés esetén. Ráadásul a Tamron 28-75-ös obin a 7m-végtelen csak pár centi, szóval a manuális követő fókusz szinte kivitelezhetetlen, hogy folyamatosan éles maradjon (sekély mélységélességnél).
    Sorozatfelvételnél vagy szimpla exponálás után elveszi a nagyítást, néha jól jött volna ha nagyított móduszba váltott volna vissza.
    A touch fókusz furcsa nekem, mert rögtön exponál is, nem találtam olyan beállítást, mint a 650D-n, hogy "követi" a kijelölt objektumokt.
    Playmemories Home: egyik gépemre nem ment fel valamiért, a másikra igen (mindkettő Win 7 64bit), működött, töltötte a képeket, ha sok kép van a kártyán sokáig nézi mi az új letöltendő. Csak 1 géppel képes szinkronizálni, megjegyzi az első USBs csatlakoztatáskor a gép nevét és azt fogja keresni, ha a "Send pictures to computer" menüt választom.
    Smart remote is működik androidról, live view-t továbbítja a mobil képernyőjére, van exponáló gomb és 2mp-es késleltetett exponálás.
    Önmagában a jobb ISO teljesítmény miatt megérte az upgrade nekem, sport témánál is jobban teljesített a vártnál. Egy fényerős 28-75-és zoom-ot natív kivitelben szívesen vennék, de az 50/f1.8-as lehet lefedné az igényeim.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák