Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz Joshi #50426 üzenetére

    Hogyne lenne VC1 codec. Az másik kérdés, hogy ma már sajnos nem használják. De azért egy ma használatos lejátszónak is kellene ismernie, mert sok régebbi filmet még ebben adtak ki.
    S ami különösen érdekes, hogy van olyan oldal, ahol a nagyon sok filmet, amit képileg referencia minőségnek tartanak, VC1 kódolással készítették.
    Másik oldalon volt téma egy időben, hogy egyre rosszabbak a Bd kiadványok képei, mintha szándékosan rontanák az elterjedése után. Most amikor nézegettem azt az oldalt, tűnt fel nekem is, hogy sok referencia képű BD anyaga VC1-es, s később mikor kezdték használni az AVC-t, akkor kezdtek el panaszkodni a kép minőségre az emberek. Ez lehet véletlen, vagy jobban odafigyeltek az elején a VC1 használatakor. De a lényeg az, hogyha valaki régebbi filmet a legjobb minőségben szeretné nézni, az VC1-es kódolású lesz, s azért illene egy ilyet is támogatni a mai lejátszóknak.
    A Divx elhagyásával egyetértek, biztos meg lehet azt az anyagot szerezni jobb minőségben is, illetve biztosan kevesebb azok anyagok száma, amik csak Divx-ben beszerezhetőek, mint a VC1-ké. Ezekből azért nagyon sok létezik.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák