Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz mexel #45470 üzenetére

    Nem ismerem annyira a Sony tévéket, pár modellel volt még csak "szerencsém". Így nem tudom pontosan mit csinál ez a Mastered 4K opció. Kalibrálásnál az is általános szabály, hogy minden "képjavító" funkciót ki kell kapcsolni. Először lehet, hogy tetszik, de az általános gyakorlat az az, hogy inkább ront a megjelenítésen, mint használ. Ha pedig még ilyen anomáliákat is okozz, hogy funkció nem kapcsol be miatta, aminek működnie kellene egyébként, akkor pláne nem ajánlatos használni.
    A másik kérdés nem igazán tiszta. Ha arra gondolsz, hogy hdr anyagot játszol le, a tv átvált hdr módba, s ott hogyan lesz mozi, sport mód, akkor azt neked kell kiválasztani, ez nem automatikus. Ha jól értettem a kérdést.
    De egyébként is egyet kell használni. Ahogyan sdr megjelenítéskor sincs sport, vagy film szabvány, hanem csak egy létezik. Ez a gyártók hülyesége, hogy különböző elnevezést adnak a képmódoknak.
    Az előző hozzászólásodhoz pedig az nem jó, ha a kontraszton állítgatsz.
    Azt nem írtad, vagy csak nem emlékszem rá, hogy este sötétben nézed, vagy van környezeti fény? Ha sötétben, akkor be kell állítani a sötétrészek fényerő szintjét, a kontraszttal pedig a fehér szintet. A fényerőt a kellemes értékre kell állítani. Ezután ha nappal nézed, akkor csak a fényerő értékét kell emelni, a kontrasztot felesleges, s lehet még rosszat is tesz. Sötétben pedig vissza csökkenteni a fényerő értékét a kellemes értékre.
    Ha maximalista vagy, s lehet másik képmódot is hasonlóra beállítani, akkor inkább a sötétrészek fényereje opcióval a fekete vágás szintjét kell beállítani mindkét környezeti fény használata közben, mert erre nagyobb hatással van a változás, mint a fehér vágásra. Ha sötétben nem vágja a fehér szintet, akkor több környezeti fény mellet sem fogja. S ha beállítasz két képmódot sötét használatra, illetve nappali használatra, akkor csak a megfelelő képmódot kell kiválasztani.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák