- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz szjoco59 #9700 üzenetére
Az adás minősége nem lesz jobb ha azt HDMI-n keresztül nézed, attól még a felbontás nem fog változni.
Szerintem te most azon vagy kiakadva, ahogy a mai magyar műholdas adások kinéznek egy TV-n.
Én kb 5 éve éltem ezt meg, akkor egy plazma TV volt az aminél majdnem besírtam, mert olyan szar volt a minősége a boltban látott HD anyaghoz képest.
Azóta megtanultam, hogy az sem mindegy, hogy milyen minőségű és tudású TV-t vesz az ember, mert Samsung és Samsung között is ég és föld a különbség.
Lehet az a c4000-es TV a HD adásokkal elbánik, de lehet közel sincs benne annyi javító áramkör és program, mint egy drágább testvérében...
Az meg, hogy ledes háttérvilágítású, attól még nem lesz űrkorszaki a belső elektronikája...Ja és igen, a mai magyar adások többsége a CRT-n szebb, LCD-n szarabb, de nem a múltnak vesz az ember TV-t, hanem a jövőnek.
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
szjoco59
csendes tag
Igen értelek!
Dehát ha egy hd képes beltérit vennék és úgy kötném össze hdmi-vel akkor sem lenne jobb?
-
szjoco59
csendes tag
Akkor azt mondod, törődjek bele, szokjak hozzá?
-
ImI87
őstag
Hello!
Van egy laptop-om, amiben NV GT435 VGA van, és HDMI-n keresztül HDMI-HDMI kábellel rákötöttem a TV-mre, ami egy LE32C650. Elég rossz a kép, torzak a színek, és homályosak a betűk, illetve a fekete betűk körül van egy ilyen vékony fehéres árnyék.
Mit lehet ezzel kezdeni?
A TV-n kell beállítani v.mit, vagy a laptop-on? Amúgy az mindegy, hogy a TV melyik HDMI csatijára kötöm a laptop-ot?Illetve az megoldható, hogy a gépről digitális hangot a HDMI kábelen keresztül átviszem a TV-re, és onnan továbbmenjen az optikai kimeneten a hangfalszetthez? Eddig csak sima stereo hanggal tudtam megoldani. A TV-n be van állítva a külső hangszóró, de mindig csak a PCM formátumot lehet választani, a dolby vagy dts folyton szürke, így csak stereo hang megy az erősítőbe (Logitech Z5500)
Ha egyáltalán megoldható, ami szeretnék, akkor ehhez milyen szabványú HDMI kábel kéne? (most csak egy mezei kábellel próbáltam, amit a UPC-s medabox-hoz kaptam.....)Köszi!
ImI
-
BBéci
legenda
válasz szjoco59 #9700 üzenetére
Ezt: "16:9-en szétcsúszik" nem értem.
Az előző vélemény kivételével, mindenki arról mesélt, hogy a HDMI-s box képminősége lényegesen jobb a Scartosnál.
Viszont a javasolt összehasonlítás a MindigTV-vel, remek ötlet, feltétlenül próbáld ki!
(#9704) ImI87
A külső eszközről HDMI-n bevitt hang csak sztereóban képes kimenni az optikain.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
JaniACE
tag
homályosak a betűk, illetve a fekete betűk körül van egy ilyen vékony fehéres árnyék.
A gépen állítsd a felbontást 1920*1080ra, a tévén pedig a "Képernyőhöz igazít"ra állítsd a képarányt (homályosság), az "Élesség" pedig legyen nulla (fehéres aura eltüntetése).Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)
-
krx21
nagyúr
Tudja valaki hogy az új 2011-es Samsung modellekben (D7000,D8000) hogyan működik a MICRO DIMMING technológia??? Több mint 200 cellát mond a samsung és ez a edge-led miatt kicsit soknak lárszik....
Meg érdekelne hogy a 800 Clear Motion Rate hogyan müködik pontosan...
200hz+ ledvibrálás? -
sb
veterán
Elég sok dolog elhangzott itt képminőség ügyben. Kicsit keveredtek is a dolgok úgy látom:
SD kép jobban nézhet ki simán CRT-n, mint LCD-n, mivel
- Az LCD általában jóval nagyobb méretű.
- De méretfüggetlenül is sokkal érzékenyebb az LCD a rosszabb minőségű, felbontású, javarészt digitális hibákkal (analóg adásnál is!) teli képre. Nálam is sokkal jobbnak tűnik régi CRT-n a kép az említett sat forrásokból.
- Erre rájöhet a led-es egyenetlen megvilágítás, de szerintem ez kb. észrevehetetlen normál SD TV adásnál, azért ezt a led=szar témát nem kellene eltúlozni...
- Boxnál is van különbség a scart-hdmi között. Digitális adásról beszélünk, egy felesleges DA-AD átalakítással biztos hogy szarabb lesz a kép. Ha csak kicsit is. Nem arról van szó, hogy a hdmi-től jobb lenne a kép, mint eredetileg. Valaki ezt is írta...
- Analóg kábelen további zajt szedhet össze. Nem feltétlen, de előfordulhat.
- Digi vs T-Sat. A T látványosan jobb. A Digi CRT-n is gázos volt kicsit, LCD-n nem láttam, de kb. nézhetetlen lett volna szerintem. T is jobb CRT-n kicsit. Még hdmi-s LCD összeköttetésnél is. Egyszerűen mert úgyis SD és abból sem a legjobb tömörítés.
- T-Sat-on belül a hdmi jobb képet ad, mint a scart, de nálam azért nincs fényévekre a kettő. Kicsivel rosszabb csak a scart. -
gyugyo79
addikt
Egyszerűen nem értem valaki magyarázza már el, hogy miért lenne ugyan olyan vagy rosszabb a kép hdmi-n mint scarton.
Még ha jobb a TV "felkonvertáló képessége" akkor is.
A hdmi kábelon nem csak felkonvertált HD képet lehet ám küldeni a TV-nek hanem mehet tovább sd-ben is és majd a tv intézi a többit de legalább ez a kép továbbítás normálisan történik.
Még a gagyi szolgáltatótól kapott boxok közül is jobb választás a hdmis hdmi kábellal összekötve mint scartal ... -
szjoco59
csendes tag
Jó hallani!
Komolyan elbizonytalanítottatok!
Most akkor vegyek e egy másik beltérit, hdmi kábellel, vagy sem?
javítana a képen? -
mclord
aktív tag
válasz Freestyle79 #9646 üzenetére
az megy persze
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
Sergoo
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segitségre lenne szükségem, van egy Samsung LE40B750. lcd-m eredeti samsung wifi-vel használom internetezésre és dlna-ra na most a probléma az lenne, hogy a dlna megszünt működni semmi sem látja a tv-t van 2 Samsung telefonom is egy wave és egy omnia hd korábban mindkettővel mükodott és most egyik sem látja a tv-t pedig korábban müködtek.
aztán próbáltam a serviiot és a pc sharet azokat sem látja a tv, pedig a wifi benne van és az internet tv is müködik rendesen.
Még annyi, hogy a tv-n sem történt semmi változas minden megy tökéletesen csak a dlna nem.
Mi lehet a baj? Ha valaki tud akkor legyen szives és segitsen.
Köszönöm.. -
Wapetya
tag
Kalocsáról tényleg 108e a Samsung le40c530? Azt hittem nem hiszek a szememnek
Ennyiért ajándék,nem? Tapasztalatok vannak? Ez best buy ennyiért gondolom én -
Erzsébeti
tag
Sziasztok!
TV 40C650
Digitális kábel van bekötve.
T-HomeSikerült beszereznem egy Conax modult (Strong)
Próbálgatom, de vannak hibák
Az a baj, hogy nem talált meg minden adót az automata csatornakereső
Az extra csomagot fizetem,
és hozzá lett rendelve még egy minicsomag (HD csomag).
A HD csomag részei mind meg vannak, de pl az M1; M2; Duna1; Duna2 sehol...
Persze mint írtam az M1; M2 jön HD-ben, de a HD csomagot vissza fogom mondani, így az el fog tűnni nemsokára...
Szal hogy tudom belevarázsolni ezeket?Van valami egyéni megoldás is gondolom a csatornakeresésre (nagy részben meg is találtam a TV-ben), de a T honlapján sehol nem találtam a digitális csatornakiosztást úgy, hogy mellette legyenek a műszaki adatok is
Tud valaki valami lelőhelyet pl. az ilyen információkhoz?
A T honlapján lévő aktuális fórumban már megkérdeztem, de ott még nem kaptam semmi választ...Mit tegyek? Merre "menjek"?
Köszönöm!
-
Wapetya
tag
válasz snefftamas #9716 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet! Kalocsáról országosan megy a házhozszállítás? -
vizo74
csendes tag
válasz Erzsébeti #9717 üzenetére
"Próbáld meg kézi hangolással:
frekvencia: 177 MHz
kódolás: 64QAM
Szimbólum sebesség: 5156
(az összes többi csatorna továbbra is: 6875)Elvileg, ha a TV-n beállítod, hogy NIT alapú hangolás, akkor a tv által végrehajtott következő frissítéskor megtalálja az új transzpondert."
Ez egy idézet a T-Home fórumából. Nekem bevált.
-
vegyszer
addikt
SOS HELP!!!
Valaki tudna mondani valamit arra, hogy a ma két hete gariban cserélt LE32B530PW vezérlő panel mitől szállhatott el megint???
A szervizes azt mondta, hogy a pc tv-re kötése esetén találkoznak csak a hibával...
Kérhetem vissza a pénzem arra hivatkozva, hogy ez már másodszor fordul elő pár hét alatt???
mert nekem elsődlegesen monitorként megy, vagyis htpc megjelenítő gyanánt tartom...Most ezt látom:
Bárkinek BÁRMI ötlete???
valami HDMI kalibrálásos saktáblát emlegetett a szervizes, hogy megoldaná az előző panel gondját is, de nem tudom mire gondolhatott a szerviz menüből...
a factory reset sem segített...
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
canniball
nagyúr
válasz snefftamas #9720 üzenetére
"Külön költség nélkül..."
150k Huf felett, az alatt 2.500Ft, mondjuk ennyi gondolom mindenkinek belefér."...hologramos garancia levelet adnak."
Azaz (most már) rendes magyarországi gar.levelet?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
imagepeace
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam végigolvasgatni a fórumot de nem igazán találtam választ...
Nemrég hozzángkerült egy Samsung LE32C630 as tv
Pár kérdésem lenne bár a legfontosabbal kezdem...
Tudja-e valaki hogy vmilyen firmware feltelepítésével fel tum e "húzni" a tv-m hogy internett-tv funkció is bene legyen? asszem a C650 már tudja...azonkívül persze szeretném tudni hogy milyen lcd panel van benne? bekukucskálva azt írja AU optronics... csak ezt nem tudom mit jelent..
és a harmadik ha valaki látta vmilyen fórumon az optimális képbeállítást akkor megköszönném a linket...És az utolsó hogy ki milyen dlna szervert használ és melyik jó és esetleg melyik működik mac /10.4/ alatt...
köszönettel..Le32C630
-
Erzsébeti
tag
Köszönöm, így sikerült megfognom őket!
Az az igazság, hogy a rádiók is hiányoztak, de azok is meglettek így!
Nem nagyon kellenek nekem, de nem baj, ha megvannak, ha már kifizettem...Mondjuk azt nem értem, hogy milyen logika alapján hiányoztak, és azt sem értem, hogy milyen a logikája az ilyen csatornakeresésnek.
Jó lenne ismerni, hogy mi is ez...
A régi rendszereket ilyen szinten ismertem (UHF-VHF, na meg amikor sima Mhz kellett megadni az analóg régi TV-knek), de ez nekem kicsit (nagyon) idegen.Még egyszer köszönöm!
Erzsébeti
-
erzol
őstag
Szia!
Nekem úgy egy hete történt, hogy DLNA kapcsolat megszűnt a tv(le 40 c650)
és a notebookom között.
Míg a mai napon az Avast frissítette magát és egyszer csak helyreállt minden
úgy, hogy nem állítottam semmit.
Én erre tudok gondolni, mert más változás nem történt a gépemen.
Vírusírtó frissítés előtt a böngészőket tiltotta az Avast.
Ez a problémám is megszűnt ez után. -
bolintocska
csendes tag
tegyük tisztába a dolgokat akkor: nekem le40c650 tv-m van t-home SAT tv szolgáltatással (beltéri scarttal összekötve, a belétribe meg ilyen tű végű cucc megy). Ha veszek egy conax modult működne a dolog?
-
Erzsébeti
tag
válasz bolintocska #9728 üzenetére
NEM!
Nem működne!
Mert a Conax modulos dolog csak a digitális kábel TV-vel működik.
Neked nem ez van.
A UPC-sek nek sem működik, mert ott a Set Top Box-ot összepárosítják a központtal, és kizárólag az összepárosított box működik nekik.
Elvileg műszakilag működnie kéne nekik is, de a UPC úgy döntött, hogy így korlátozza a lehetőséget.
A T-Home nál is csak a digitális kábel TV-nél működik, de a szolgáltató nem támogatja.
Szerencsére ettől még működik a dolog. -
liptaka
csendes tag
sziasztok!
A héten vettem egy UE32C6000-es Tv-t.
Akadt egy kis problémám a DVD lejétszó csatlakoztatásakor.
Nem volt HDMI kábelem, ezért AV kábellel kötöttem a TV-re.
Csak a videójel ment a TV-re, az audió egy erősítőre.
A kép nagyon sötét volt, próbéltam világosítani a TV-n. Ekkor a hang elkezdett torzulni!!
Ennek mi lehet az oka, hiszen a hang nem megy a TV-be!! Lehet hogy hülye kérdés, de a DVd nem bírja "meghajtani" a TV-t? Akkor sem javult meg a hang, ha utána a videókábelt kihúztam a tv-ből. Csak a DVD lejétszó ki-be kapcsolása után javult meg. Egy olcsó kategóriás Orion DVD-ről van szó.Ma vettem egy 5m-es HDMI kábelt, összedugtam, és semmi. A TV érzékeli, hogy be dugva a kábel, de azt írja: "nincs jel, ellenőrizze az összeköttetést, vagy a csatlakoztatott eszközt". Lehet, hogy a HDMI verziók különböznek?
előre is köszi minden vélaszt.
-
liptaka
csendes tag
válasz #09634560 #9731 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor az 5m-es kábel mire használható?
Jelenlg nincs optikai kábelem, de majd kipróbálom.A másik érdekes dolog: pendrive-ra másoltam egy DVD filmet (audio_ts, video_ts).
VTS_01_1.VOB -ot szépen lejátszotta, viszont a 2-őt, 3-mat, 4-et nem!!
5-öt, 6-ot megint lejátsza. 2,3,4-nél azt mondja, nem támogatott videó kodek!!
Ennek mi lehet az oka? Minden fájl kódolása azonos, nem? -
vlevi
nagyúr
válasz liptaka #9732 üzenetére
"VTS_01_1.VOB -ot szépen lejátszotta"
Sajnos a DVD-k lejátszásával én is csak eddig jutottam, a Samu LE40C650 tévével. És a képarány az jó? Mert nálam nem.
Végül két lehetőségnél maradtam.
Vagy berakom a lemez a DVD játékosba,
vagy pedig számítógépen a Media Player Classiccal játszom le. Ezzel legalább a DVD menüt is el lehet érni.
Esetleg harmadik lehetőség a médialejátszó beszerzése, de ezt azért érzem feleslegesnek, mert a DVD-k, és néhány "egzotikusabb" kodeken kívül mindent lejátszik a tévé. -
canniball
nagyúr
válasz snefftamas #9725 üzenetére
Naccerű! Még egy dolog eszembe jutott: STB tesztekben néha olvasni olyat, hogy (ugye digitális sugárzásnál) lassú a csatornaváltás, pár mp is lehet; TV-knél (jelen esetben 530/550-nél) ugye nincs ilyen gond?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
1egal
tag
Szerintetek a 2011es ,D-s tévék szoftja telepíthető a C-s gépekre???
Főleg(képek alapján) az internet sokkal bővebb kínálata kapcsán kérdezem....
-
need
addikt
Üdv..
Volt egy idő amikor a samu fosta a firmeket...
Most meg semmi....?
Már a 2011 modellekre koncentrálnak...??D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Carlo009
tag
Firmware a Samsung UE40D6100SW Led tv-hez.
[link] Valakinek már van ilyen tv-je? Vajon mit tud a C650-eshez képest? 3D-t esetleg? -
Sergoo
csendes tag
-
vlevi
nagyúr
válasz Carlo009 #9739 üzenetére
Ja, már ebben is benne van a 3D. De minek? Vagy csak azért rakják be, mert mostmár nem kerül többe az előállítása? Tudja a fene.
Természetesen a 3D miatt már HDMI 1.4 van benne, és még rengeteg bizbasz, amiről egyelőre a fene se tudja, hogy szükség van-e rá. Social tévé az gondolom fészbúk, twitter, egyéb.
[link]
De, hogy elektronikailag miben fejlődött, esetleg a háttérvilágítást megoldása mennyire változott a 2010-es modellekhez képest, ezt nem tudom. -
kikiboy20
csendes tag
Sziasztok
Beüzemeltem a mai nap folyamán az új 46C650-et. Olyan kérdésem lenne, hogy összekötöttem routerrel minden rendben kapcsolat megvan frissítette magát a nettv de semmi pénzért nem hajlandó belépni a samsung appsba... Majd egy hibaüzit dob h hálózati interferencia próbálja később. Valaki találkozott már esetleg ilyennel??? Mi lenne rá a megoldás???
Előre is köszi
KiKi -
gprspeter
senior tag
válasz Elektrojoe7 #9744 üzenetére
Milyen tv-d van? Nem volt karcos? Garancia mennyi van rá?
-
PoPely007
csendes tag
Sziasztok !
Tervezem a közeljövőbe egy UE32C5000 vásárlását .
Ha jól tudom ez egy elég kedvelt tipus , Ha valakinek van valami tapasztalata vele azt nagyon szívesen meghallgatnám
előre is köszi !
MSN : popely16@freemail.hu -
Camelus
csendes tag
Sziasztok!
Megosztanék néhány tapasztalatot a földfelszíni adókkal kapcsolatban, hátha érdekel valakit. Mivel adott volt egy LE37C650 tv (nyoma sincs búgásnak!) elhatároztam, hogy felszereltetek egy digitális antennát, hát belevágtam. 4.400 Ft-ba került az antenna, amit először jómagam próbáltam felszerelni, de műszerek és tapasztalat hiányában nem tudtam megoldani, amit végül egy szerelő szerelt fel helyettem.
Itt Somogy megye észak-nyugati részén (Kab-hegy viszonylagos közelsége miatt) reménykedni lehetett abban, hogy elég erős lesz a jel és tudom fogni a digitális adókat.Lényeg, hogy összejött, tájékoztatásként 80 dB a jelerősségem a tv-nél, ( ) ami eredményeként tökéletes a vétel a tetőcserép alatt is! Szóval határozottan elégedett vagyok!
Csupán két kérdésem lenne. Találkozott-e már valaki azzal a problémával, hogy ha automatikusra állítom át a tv óráját, akkor késik 1 órát, ha kézivel átállítom a valós időre, akkor a viszont a műsorújság csúszik. Tud erre valaki megoldást?
Másik, hogy használt CA modult vásárolnék.
Üdv.!
Nincs más hátra, mint előre!
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Adott egy Samsung LE32B530P7 LCD televízió
Szeretnék segítséget kérni, hogy ha HDMI-n csatlakoztatok mondjuk egy media lejátszót, vagy a kábelen jövő digitális tv-adást nézem akkor miért vöröses barnásak a fekete színek?
Ha analóg tv adást nézek, vagy dvd-lejátszóról scarton nézek filmet akkor a fekete mindenhol tökéletes, főleg szélesvásznú filmeknél/TV-adásoknál feltűnő, de hangsúlyozom ha HDMI-n vagy Digitális kábeltv adást nézek akkor az összes csatornán barnás vörösessé válik a kép.Nem találtam külön beállítási lehetőséget analóg és digitálisra.
A tv szoftwerét frissítettem.
-
imis
senior tag
Üdv Mindenkinek,
Ma vettem egy ue32c6500 -t, gyönyörű képe van.
Kérdésem lenne: pc-t látja, de a megosztott tartalmat nem. win7 van a gépen, megosztottam egy könyvtárat, hogy mindenki lássa, de a tévé nem látja a könyvtárat.
Mit kell tennem, hogy hálózaton elérjem?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest