Hirdetés

2013. május 22., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Samsung LCD és LED TV

(#4501) @tis

@tis
(újonc)

Hali!

Lenne egy olyan gondom hogy van egy SAMSUNG LE32C530-as tv-m.
Rá van kötve gépre (win7), de nem ismeri be samsungként csak vga megjelenítőt ír rá.
Gondolom valami kompatibilítási hiba lehet.
Sajna így nem megy minden játék 1920x1080-as felbontásban.
Esetleg tud valaki hozzá valami drivert, vagy valami megoldást?
Síma d-sub-ra van kötve.
Köszi!

(#4502) Dictator^ válasza bulek (#4500) üzenetére

Dictator^
(PH! kedvence)

És ennek mi köze a samsung LCD Tv topichoz?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#4503) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A firmware-eknél lehet tudni melyik mivel bővül az előzőhöz képest?

(#4504) Luissimo válasza Dictator^ (#4502) üzenetére

Luissimo
(PH! addikt)

ennek az az apropója ebben a topicban, hogy a bitbuherátorok szerint a Belkin kiváltja a gyári Samu wifi stick-et, így megúszod a tévé hálózatrakötését 10 000 helyett a harmadából kb.

Értvevagyok ? :D

(#4505) bulek válasza Dictator^ (#4502) üzenetére

bulek
(kvázi-tag)

talán annyi, hogy belkin wifi jó a samsung tvkhez, mert az eredeti samsung adapter 10e fölött van

(#4506) Dr.Zoo

Dr.Zoo
(tag)

Szasztok!
na most olvasom hogy mást is utolért a vég..
szal.
ha veszem a samu tévémet, és a kurva koreai nem tesz rá alapból RCA kimenetet, akkor szívás van...

[ Szerkesztve ]

az új szemlélet: értem Én!! csak leszarom...

(#4507) Luissimo válasza Dr.Zoo (#4506) üzenetére

Luissimo
(PH! addikt)

scart ---> RCA átalakító ?
Hmmm ?
Egyébiránt meg RELAX, don't do it !!!

(#4508) Dr.Zoo válasza Luissimo (#4507) üzenetére

Dr.Zoo
(tag)

:D
köszi, csak kicsit visszaolvasva találtam olyan hsz-t, ami kicsit fikázza a "csak" RCA-val rendelkező erősítőket...
azóta már megoldottam így ahogy javasoltad, :) de nem értettem hogy miért kell lenézni más "öskövületét".....
sztem csöves apm rulez, és fever!!!!
mind1
:D kipuffogtam magam. :R :R

(#4509) FireShadow

FireShadow
(senior tag)

Lehet arról tudni valamit hogy egy samsung LED tv-nek hányezer óra az élettartama? Valamint okoz e valami kárt hosszútávon ha maximum fényerőn (backlight) használom?

[ Szerkesztve ]

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#4510) Luissimo válasza Dr.Zoo (#4508) üzenetére

Luissimo
(PH! addikt)

a jókis öreg csöves, bizony.
melegíti a szobát is, mély, barátságos, bársonyos brumm-mentes haggal , nulla torzítással, hangulatfénnyel látja el a szobát.
mit tud ehhezképest egy IC-s ??

Aki nemhiszi, hallgassa meg a kettőt, ha különbséget zongoráznitudnám , énlennék Yehudi Menuhin !! :DD :D :))

(#4511) Luissimo válasza FireShadow (#4509) üzenetére

Luissimo
(PH! addikt)

szerintem a pénztárcádnak mindenképpen kárt okoz !!

(#4512) Dr.Zoo válasza Luissimo (#4510) üzenetére

Dr.Zoo
(tag)

:R :R :R
látom Uram maga is csipázza a jó muzsikát megszólaltató eszközt :)
van itthon egy ilyen ketyere, és bár "csak" 2x8W-os, bármikor mellérakom egy sokszázezer forintos IC-s mellé.... és igen, csak RCA van rajta, abból is "csak" 3 pár, és (ÚRISTEN) nincs távirányítója sem..
viszont ha bekapcsolom, és beülök elé egy LP-n Sting-et hallgatni, (vagy akármit) akkor velem szemben megjelenik az ürge, és körülötte a zenészek.... és CSAK 1.0-ás!!!! nincs 7.1 :)

(épp nekiálltam egy KT88-al szerelt 40W-os csövinek, na az már brutál lesz...)

(#4513) Luissimo válasza Dr.Zoo (#4512) üzenetére

Luissimo
(PH! addikt)

nem vájt a fülem csak szeretem a természetes hangzást !
2x8 Watt, az éppen elég egy szobába, tökéletes.
de szerintem nem 1.0-s az , mindenképpen inkább 2.0-nak mondanám, ha már szterejó !!

ja, Stinget én is szoktam látni , ha behunyoma a szememet , meg Roger Waters, meg Peter Gabrielt, meg Mark Knopflert is , meg Alvin Lee-t is, meg a teljes Dream Theater-t !!! (stb)

Aproposz, ha készlesz az uj kütyüd jelentkeznék a mostani 2x8 wattosért, csakmrt kíváncsacsi vagyok a bukéjára !!! :K :B :R :C

(#4514) FireShadow válasza Luissimo (#4511) üzenetére

FireShadow
(senior tag)

Fogyasztás? Tudtommal 150wattnál nem fogyaszt többet, normális kb 10es backlight (20 a max) mellett meg valami 80-90w? Hát akkor veszek egy két ledlámpát és máris kompenzálva van a fogyasztása.

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#4515) tibiimi

tibiimi
(újonc)

Sziasztok! Van egy LE32B651-em (uaz, mint a 650) az internet TV-t szeretném rajta kipróbálni, de nem olyan egyszerű. T-Home kábelem van itthon. Ugye a PC-ről is felhasználóév + pw kell a csatlakozáshoz. A TV mindenféle hálózati beállítást kér, auto-ba nem megy. Tudna vki segíteni? üdv

(#4516) FireShadow válasza tibiimi (#4515) üzenetére

FireShadow
(senior tag)

Ha a gépen be kell irni a nevet meg jelszót akkor a tvn az nem fog menni, csak ha van routered. Vagy arra gondolsz?

(#4517) Luissimo válasza tibiimi (#4515) üzenetére

Luissimo
(PH! addikt)

usernév és password-öt beírod, az IP címet és a többit automatice kapnodkell a routertől !!
kerestetted a hálózatot vele?
SSID-t talál?
Wifin vagy LAN-on kívánod szörfölni a netet??

csatlakozáskor ezeket bekéri, mennie kell(ene)

[ Szerkesztve ]

(#4518) BBéci válasza Luissimo (#4513) üzenetére

BBéci
(PH! félisten)

Sokak szerint éppen az erősen színezett hangzás jellemzi a csöves erősítőket, nem a természetesség. Ezért nem terjedtek el széleskörben. Nekem sem kellene. :(

(#4508) Dr.Zoo
A fikázás erős túlzás, de az biztos, hogy aki szeretné a filmek hangját 5.1-ben hallgatni, azok számára nem megfelelő eszköz a digitális bemenet nélküli erősítő.

[ Szerkesztve ]

Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#4519) Fr3eWar

Fr3eWar
(senior tag)

Samsung 46B550 vagy 46C530? Ki melyiket venné a kettő közül?

iPhone dokkolós egérpad eladó! -»»http://href.hu/x/j2uf

(#4520) Sanci38 válasza Fr3eWar (#4519) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Szerintem mindenki a C530-at. Idei modell, kissebb fogyasztással és beépitett médiajátszóval(nem kell "okositani").

__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡

(#4521) Luissimo válasza BBéci (#4518) üzenetére

Luissimo
(PH! addikt)

nekem kéne, mert sokkal természetesebbnek tartom a hangját ! :B
Ugyanez a véleményem a régi vinil korongokkal a cd-vel szemben. (az mp3-ról megmár ne is beszéljek !!) :W

(#4522) gufy

gufy
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Sam LE40C650-hez elérhető valamilyen leírás az ideális beállításokról?
Sajnos nem találtam a neten. :(

UPC-s settopboxom van. Kiiktatható, vagy a UPC digitális előfizu nem működik a doboz nélkül?
Úgy tűnik ez a tv mindent tudna, amit a box, és így nem kellene annyi távirányító.

(#4523) @tis

@tis
(újonc)

Hali!

Erre nem tud valaki választ adni?
Most vagy mindenkinél működik ez a tv rendesen, vagy csak nekem van? :D

Lenne egy olyan gondom hogy van egy SAMSUNG LE32C530-as tv-m.
Rá van kötve gépre (win7), de nem ismeri be samsungként csak vga megjelenítőt ír rá.
Gondolom valami kompatibilítási hiba lehet.
Sajna így nem megy minden játék 1920x1080-as felbontásban.
Esetleg tud valaki hozzá valami drivert, vagy valami megoldást?
Síma d-sub-ra van kötve.
Köszi!

Tapasztalt valaki még ilyen problémát? :F
Win7-et hiába frissítem.
Havernál ugyan ez csak B-s tvt felismeri.
Tudtommal az 2009-es modell.
Lehet majd a win8-al jó lesz... :))

(#4524) Chubby válasza gufy (#4522) üzenetére

Chubby
(újonc)

A http://www.hdtvtest.co.uk-n ezt használták:

Picture Mode: MOVIE
Backlight: 4 (to achieve ~115 cd/m2 peak luminance – set this according to your viewing environment)
Contrast: 94
Brightness: 44
Sharpness: 0 for HD content, 20-30 for SD
Colour: 48
Tint: Neutral (50/50)

Advanced:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Shadow Detail: 0
Gamma: +1
Colour Space: Custom (see settings below)
Flesh Tone: 0
Edge Enhancer: Off

CMS Settings (R / G / B):
Red: 50 0 0
Green: 25 55 0
Blue: 0 14 71
Yellow: 52 52 0
Cyan: 24 52 54
Magenta: 43 9 55

White Balance:
Offset (R,G,B): 28, 25, 24
Gain (R,G,B): 19, 26, 24

10p White Balance: ON
Interval 1 (R,G,B): 2 0 0
2: 0 0 -1
3: 0 0 -1
4: -1 0 -1
5: 0 0 0
6: 1 0 0
7: 0 0 -1
8: 0 1 -2
9: 0 2 -2
10: 0 2 -3

Picture Options screen:
Colour Tone: Warm2
Aspect Ratio: Screen Fit for 1080i/1080p, according to source otherwise
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI Black Level: depends on source, “Low” for video devices
Film Mode: Auto 1 or Auto 2 depending on content
Motion Plus: Custom, Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 0

Hogy aztán ez kinek ideális, kinek nem, az nagyban függ az ízlésedtől, a körülményektől, meg hogy mit nézel. Énnekem pl. jobban bevált a normál állás, némi módosításokkal.

[ Szerkesztve ]

(#4525) gejala válasza Chubby (#4524) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

Azt hozzá kell ehhez tenni, hogy ez a <<< pixelstruktúrájú SPVA (SQ01) panelhez van.
A másik dolog, hogy LCD-nél hasonló panelek közt a színeket nagyon jól át lehet vinni így, viszont a fehéregyensúlyt annyira nem. Mindenesetre ha valakinek a fenti fajta panelje van, valószínűleg ezek a beállítások sokkal jobbak lesznek az elég gyenge gyárihoz képest (alapból például zavaróan sok a kék a képen, stb.).
Én is ezt használtam egyébként, amíg nem volt műszeres kalibrációm, és meglepően közel volt a tökéleteshez nálam.

Ízlésnek nem sok beleszólása van a beállításokba, a filmnek úgy kell kinéznie, ahogy a stúdióban, minden más rossz.
Max. annyi lehet a dolog, hogy kicsit lehet játszani a feketeszint/shadow detail közti kompromisszummal, ha nem elég jó a tévé kontrasztja, stb.

(#4526) Chubby válasza gejala (#4525) üzenetére

Chubby
(újonc)

Érdekes, amit mondasz. Nekem szerencsére SQ01-es paneles van, azonban a Warm/meleg2 színhőmérsékletet indokolatlanul melegnek érzem (nekem a semleges sokkal fehérebb fehérnek tűnik) :( . De ha már ennyien mondják, hogy ez a beállítás közel áll a tökéleteshez, majd próbálok megbarátkozni vele. Ugyanakkor ez, ha jól értem, elsősorban dvd-khez ill. Blue rayhez való, ugye?

(#4527) bulek

bulek
(kvázi-tag)

Sziasztok!

A Yahoo apps-hoz kérnék egy kis segítséget, nálam csak tölt-tölt, de nem lép be az alkalmazásba, megszakítani sem lehet, csak kikapcsolni a tv-t (C650).

(#4528) gejala válasza Chubby (#4526) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

Szerintem minden C650-hez a Warm2 a legjobb, de persze ettől még minden panel/AV rendszerhez más a kalibráció. Azért mindenképp nézd meg, hogy <<< alakúak-e a subpixelek, mert van már más SPVA is. Szabad szemmel is látszik, ha közel hajolsz, de nagyítóval mindenképp.

A kalibrált képet egyébként általában kicsit sárgának és sötétnek szokták érezni az emberek, ha előtte az ilyen gyári beállításokhoz voltak szokva.
A fehérrel kapcsolatban szerintem tudom mire gondolsz. A hidegebb fehér valóban "fehérebbnek" tűnhet eleinte, de ha kinézel az ablakon (vagy akár melléraksz egy papírlapot), akkor sehol nem fogsz olyan fehéret látni, a valóságban kicsit "sárgásabb".

Mindenhez ez való, amit a videó szabványok szerint kevertek.

(#4529) huhuhorgasz

huhuhorgasz
(újonc)

helló mindenkinek!

Lehet, hogy hülye kérdés, de ha egy c530-as tv-n USB-ről nézek filmet, akkor bele lehet tekerni?

(#4530) Viperator

Viperator
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Pénzügyi helyzetre tekintettel melyiket érdemes venni (LE32C550 vagy UEC4000)?

Üdv!

(#4531) Sanci38 válasza Viperator (#4530) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

LE32C550, képileg és elektronikailag is jobb. Szerintem. A másik HD ready.

[ Szerkesztve ]

__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡

(#4532) rocket válasza huhuhorgasz (#4529) üzenetére

rocket
(PH! nagyúr)

Elvileg bele, a gyakorlatban nem mindegyikbe.
Az biztos nem formatum fuggo es mindegyik eddig megjelent firmwareben csinalta, volt mar olyan .AVI .WMV .MKV amibe nem lehetett tekerni, sot ebben az esetben a poziciot se jegyzi meg ha a stop gombbal allitod meg, egyszer jol megszivtam, nem pauseval hanem stoppal allitottam le amit neztem, es utolag nem lehetett se folytatni, se oda tekerni.

(#4533) Dictator^

Dictator^
(PH! kedvence)

Samsung LE32A551P2RXXC

Itt is van egy 2009es firmware. ha jól emlékszem 2008.12.22-én vettem, szóval elvileg nem kéne , hogy rajta legyen.

Nincs külön update menü még az A szérián, legalábbis ezen, POWER és SOURCE gomb benyomásával jön be az update menü.

Kérdés: Érdemes-e frissíteni? Jelenleg PC-AVR>TV megoldásba vagyok kötve.

És, hogy mit tartalmazhat az update?

(#4534) gufy válasza gejala (#4528) üzenetére

gufy
(lelkes újonc)

Nekem AA03-as panelem a 40C650-emben. Ehhez beállítás található valahol?

A 100hz-et hol lehet bekapcsolni? Adásoknál mindenhol 50hz-et mutat (UPC hd settop box, hdmi csatlakozás)

(#4535) bnorci71 válasza rocket (#4532) üzenetére

bnorci71
(senior tag)

a problémával én is találkoztam divx filmnél DVD játékoson a film volt szarul kódolva -Sherlock Holmes-

Mc. Avas Egyetemhez közel 2szobás lakás eladó-kiadó

(#4536) ///M válasza AlexSt (#3580) üzenetére

///M
(kvázi-tag)

Hali!

Hogy lehet a TsMuxer programmal .-átállitani az mkv profilet level 5.1 ről level 4.1-re?

[ Szerkesztve ]

(#4537) Dog 11

Dog 11
(tag)

Helló .
Kérem,hogy akinek van saját tapasztalata a 37 C530 -as készülék tápegység "zizegés-zúgás" ról ossza meg velem.
- Kérdés,hogy valamennyi 37 -es típus tápja "zizeg" vagy csak és kizárólag a C650 es ?
- Konkrétan a 37 C530 as típus tápja zizeg-e ,kell e erre számítanom ?
- Ha a tápegységnek ilyen hibája van , az az átvételkor vagy az első három napon kideríthető- e ? Ha a hiba csak később jelentkezik hogyan javítja a szervíz ?
- Az eddigi információim ellentmondásosak és szeretnék elkerülni egy csomó bosszankodást,egy esetleges három napon belüli cserét,vagy szervíztortúrát.
- Hogyan észlelhető egyértelmüen a tápegység zúgás ?
- Minden a támábavágó információ előre is megköszönök.

(#4538) fer válasza Dog 11 (#4537) üzenetére

fer
(senior tag)

Nem a tápja zúg, hanem a háttérvilágítás invertere, és ez a 37"-os típushibája, állítólag nem mindegyik zúg, de nekem sikerült egy enyhén zúgó darabot kifognom! Engem a jelenlegi zúgás nem zavar, csak ne hangosodjon!

''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”

(#4539) fer válasza ///M (#4536) üzenetére

fer
(senior tag)

Azzal nekem sem sikerült, helyette e IDC Multi Changer-t használom!

''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”

(#4540) tibiimi válasza Luissimo (#4517) üzenetére

tibiimi
(újonc)

Hali, leírom egy kicsit bővebben, mert az előző lehet egy kicsit felületes volt. Tehát probléma internet@tv-t szeretném kipróbálni LE32B651 tv-n. T-Home kábel van otthon (iptv stb), ami az optikán jön a modemig, utána UTP-n a PC-ig. Amint írtam a PC-n user és pw kell a hálózatba lépéshez. Router nincs, a lan kábelt kihúzom a pc-ből és azt közvetlen csatlakoztatom a tv-hez. A tv auto-ba nem tud felcsatlakozni. Kézibe meg kell ip-cím, maszk, stb. Az ip-cím dinamikus mert a pc-n néztem, minden feljelentkezésnél más. Próbáltam, hogy pc-n bejelentkezés után kihúzom az utp-t és be a tv-be, de úgyse működött, sőt még a pc-n látható ip c-met is beírtam a tb-be, de miaz a maszk stb? Lehet, hogy amatőr húzás volt..Valakinek van működő tapasztalata hasonló eszközökkel?

[ Szerkesztve ]

(#4541) gejala válasza Dog 11 (#4537) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

Csak a 37C650 szokott zúgni, a többi típusra nem jellemző.
Persze ettől még zúghat másik is. Ha zúg, az elég egyértelmű lesz, ha bekapcsolod a tévét. :D

(#4542) Dictator^

Dictator^
(PH! kedvence)

Na a leírtak alapján megcsináltam a frissítést az LE32A551P2RXXC-n.

Láthatólag semmi nem történt, verziószámot nem tudok kiolvasni, semmi nem tünt el, müsorok beállítások stb.

Az volt, hogy update után nem kapcsolt be a TV csak villogott a LED.

3x megcsináltam ugyanez.

Leírásban az volt, hogy ha nem kapcsol be, akkor huzzam ki a tápot, várjam meg amig a led kialszik, majd mehet vissza és ha nem ég a LED akkor inditható a TV és az update kész.

Nos megtörtént, bár semmi változás nem érzékelhető.

Szarni bele :D De legalább van PIP-em , A szeria rocks :D

(#4543) AlexSt válasza ///M (#4536) üzenetére

AlexSt
(újonc)

Hali.
-Kijelölöd a filmet,(ADD)
-Középen -Change level-kipipálod,és olyat állitasz be amilyet akarsz
-Start muxing

pár perc alatt kész.

[ Szerkesztve ]

(#4544) ///M válasza AlexSt (#4543) üzenetére

///M
(kvázi-tag)

Köszi már sikerült.
A B650 nek mi az maximális adatsebesség amivel még megbirkózik.
Olyan progi van esetleg amivel meg lehet ezt az értéket változtatni?
Mivel a 11,3Mbps már nem boldogul.

(#4545) kola99

kola99
(lelkes újonc)

Üdvözlet !

A z AMAZON.DE oldalon a SAMSUNG lcd , led tv-k 35%-al olcsóbbak
az idei típusok :
http://www.amazon.de/s/ref=amb_link_157974847_2/276-0909304-6960617?ie=UTF8&rh=n%3A1197292%2Cp_4%3ASamsung%2Cp_6%3AA3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=0MQN7CG1NSC0B7JT4P52&pf_rd_t=101&pf_rd_p=214953327&pf_rd_i=301128

remélem ide is begyűrűznek az olcsóbb árak :Y

(#4546) agy73p válasza BBéci (#4518) üzenetére

agy73p
(lelkes újonc)

"Sokak szerint éppen az erősen színezett hangzás jellemzi a csöves erősítőket, nem a természetesség. Ezért nem terjedtek el széleskörben. Nekem sem kellene"
Meglep a kijelentésed.

(#4547) agy73p

agy73p
(lelkes újonc)

LE32b650-nek van új firmware verziója. Nem tudjátok, hogy ez min más, mint az előző? És ha újítok, akkor vissza lehet a csinálni?
Köszi

(#4548) csemberlen válasza kola99 (#4545) üzenetére

csemberlen
(senior tag)

LE40C650-et ennyiért vettem forintban :R

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#4549) gejala válasza kola99 (#4545) üzenetére

gejala
(fanatikus tag)

Nálunk is nagyjából ennyibe kerülnek ezek a tévék minden normális webshopban. Ahogy nézem max. ilyen 10% különbségek vannak, de van ami pont ugyanannyi.

[ Szerkesztve ]

(#4550) Matt-OPT

Matt-OPT
(fanatikus tag)

Sziasztok!

180K környékén van más reális alternatíva C650-en kívül?
Elvárások: 40", Full HD, 100Hz. Médialejátszás nem fontos, van WD TV Live HD-m.

HP ProBook 4520s (Intel i5 460M, 3 GB RAM, Ati HD 4350)

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Samsung LCD és LED TV
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.