Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Callme

    tag

    Egy végső összegzés a Q95T-ről:

    Leteszteltem mindent, a képbeállítás wallace fórumtárs-nak köszönhetően RENGETEGET változtatott a képen, így már bőven sokkal szebb képet ad, mint a Q6FN. (A Kiemelt üzemmód valóban szinte megölte a színeket és a részleteket, nem is tudom hogy tudtam 3 évig úgy nézni)
    Sokat olvasgattam a tévé után, és sok helyen tényleg azt írják, hogy 8 bit+FRC a panel, viszont egy külföldi oldalon olvastam, hogy amelyik tévé UHD Dimming Pro-val rendelkezik (mint a Q95T) vagy a szervíz menüben inaktív az FRC (megnéztem, ki volt kapcsolva, van FRC funkció, be is lehetne kapcsolni, de nincs kedvem esetlegesen téglázni a tévét :DDD ) az bizony valós 10 bites panellal rendelkezik. De végülis mind1, még ha nem is valós 10 bit, akkor is nagyon szép képe van :)
    Az Aquaman-t néztük meg 4kban teszt gyanánt, én már láttam 2019-ben a Q6FN-en, de most eléggé leesett az állam :D Egyelőre csak Ps4 meg Ps3 megy rajta, de a játékok is sokkal szebbek, színesebbek (főleg a God of War HDRben)
    A hangja is nagyon ott van, halkabbra kell állítsam, mint szoktam.
    A rendszer maga nagyon hasonló(ami nem baj), csak más köntösben és több funkcióval.
    Egy SSD+külső ház kombóval játszom rajta a 4k-s filmeket, szintén problémamentesen.
    Egy problémám adódott(amit sikerült orvosolni), hogy a tévét a talpra szerelés után egy hangyányit ferdének láttam, vagyis mintha előrefele dőlne. Mivel vízmértékem nincs, de a tévé elég vastag ahhoz, hogy megálljon rajta egy sima üvegpohár, így megtöltöttem vízzel, rátettem, és valóban dőlt előrefele egy nagyon kicsit. Újra összeszereltem, még jobban meghúzva a csavarokat, de ugyanaz volt a helyzet. Aztán sok fejvakargatás után találtam elfekvőben egy fekete iratmappát, amit felvagdostam vékonyabb csíkokra, és nemes egyszerűséggel a tévé talpának az eleje alá becsúsztattam. A végeredmény tökéletes lett, és így nem kellett külön asztali állványt venni hozzá (fali konzolokért nem vagyok oda).
    Gondoltam arra is, hogy kicseréltetem a talpat, de erről is olvastam, hogy nem vagyok egyedül a problémával, és hogy a csere sem oldja meg a gondot, gondolom a tévé felfogatása meg a készülék súlya miatt.
    Viszont ezt a kis problémát leszámítva teljesen elégedett vagyok a tévével, nem bántam meg a vásárlást. Tudom, hogy nem NeoQled, de elég nagy előrelépés nekem.
    Apropó, a samsung oldalán a Q95t-nél nem találtam frissítőfájlt, viszont a Q90T-nél ott van a legújabb, Február 7-én rakták fel. Mindenhol azt olvastam, hogy a Q95T tényleg csak a Connect box miatt különbözik a Q90T-től. Szerintetek megfelelő a Q90T-s firmware?

    Köszönöm előre is a válaszokat, na meg hogy ezt a litániát végigolvastad :D

    [ Szerkesztve ]

    PSN ID: CallmeEighty8

Új hozzászólás Aktív témák