Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomikapc

    aktív tag

    válasz Dreimus #139252 üzenetére

    Elkészítettem a videót és egy kicsit összegzem is, hogy mik az eddigi tapasztalatok, hogy egyszerűbb legyen értelmezni :)
    Tudom, hogy talán nem aú legjobb összehasonlítási alap, de egy 720p SDR és egy 2160p HDR tartalmat használtam. Alapvetően én eddig kiemelt módban használtam a tévét, úgy voltak szimpatikusak a színek és árnyalatok.

    Ha kiemelt módban nézek SDR tartalmat (netflix, tv adás, hdd-ről egy kutya), akkor kifejezetten tetszenek a színek és a világossággal sincs probléma.

    Ha kiemelt módban nézek HDR tartalmat (netflix, hdd egy kutya), akkor nagyon fakó az összes szín és inkább nézném az SDR-t (nemcsak én, mások is ezen a véleményen vannak).

    Ha film módban nézek SDR tartalmat, akkor már kevésbé tetszenek a színek, jóval fakóbbak és a kép is sötétebb. A beállításokban böngészve a háttérvilágítást 33 fölé állítva újra elkezd csökkenni a fényerő... Érdekes :) Ezt próbáltam megmutatni a videón is, de a telefon sokat kikompenzál.

    Ha film módban nézek HDR-t, akkor hasonló az élmény a film módos SDR-hez, de a színek megintcsak kicsit fakóbbak és sötétebb a kép. Sajnos ez a videón annyira nem látszik, a telefon nagyon sokat "javít" a színeken és a fényerőn is.

    Összességében lehetséges, hogy nincs baj a készülékemmel, viszont az felettébb zavaró és érdekes, hogy a HDR tartalmat csak teljesen sötét szobában lehet nézni és az összes itt járt és megkérdezett ember az SDR tartalmat kiemelt módban választaná és szerintük is bántja a szemet a HDR mód, annyira kell keresgélni a részleteket..

    És végül a videó, amin tényleg nem sok különbség látszik, mert a telefon kompenzálja...
    [link]

    Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal, ami talán nem is probléma, hanem user error :D :)

    Tomikapc

Új hozzászólás Aktív témák