Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gippazoid

    senior tag

    válasz gippazoid #129178 üzenetére

    Továbbá, ha korábban ez a pendrive és HDD volt Windows-os gépbe dugva, és ott nem tálcán kezdeményezett biztonságos eltávolítással lett leállítva, hanem csak úgy kihúzva, akkor úgynevezett Dirty volume jelölést kap az eszköz (azaz nem törlődik a szabályos eltávolítás során a megfelelő byte) és előfordul, hogy még a Windows is dumálni fog mikor csatlakoztatod, hogy meg kellene javítani a volume-ot.

    Egy célhardveren futó speciális szoftver (webOS) meg előfordulhat, hogy ilyen esetben - elkerülendő az ügyfélpanaszokat, ha tényleg hibás tárolóra rögzít az ügyfél és kiderül, hogy nem is rögzített semmit vagy nem játszható le később - inkább nem foglalkozik ilyen kötetet (volume) tartalmazó tárolóval.

    Sőt, nekem pl. az ASUS router nem akarta mount-olni az NTFS-re formázott WD külső HDD-t, míg másoknak igen. Ezután Linux-os ext4 fájlrendszerre formáztam, és azonnal működött. Egy későbbi küzdelem során meg visszaformáztam NTFS-re és működött úgy is, de sokkal többet tököl egy letöltés elkezdésével.

    [ Szerkesztve ]

    Gippazoid Novelties Inc.

Új hozzászólás Aktív témák