Hirdetés

Aktív témák

  • ( V )

    veterán

    na kérem szépen, akkor következzék a JW5:

    régen voltam már GB romon, főleg gyárin úgyhogy most hogy egy kis Odin repartra volt igény egyből feltettem a JW5-öt. viszonylag gyors boot után az új, de ismerős TW4 felület fogadott - meglepően csinos letisztult forma lett, sok újdonsággal mondjuk nem kecsegtet: alkalmazás fiók mappázhatósága (a mappák kezelése sajnos már kicsit körülményes pl egy név szerinti rendezést igazán tehettek volna mellé) ill. a widget hozzáadásnál a kép alján egy előnézeti sávban láthatjuk a widgetlistát (képet sajnos nem sikerült lőnöm róla - mert a home+back gomb páros néha baromi szerencsétlen megoldás és lehetetlenség fotózni vele egyes dolgokat) ill a már JVU-ban megismert zárképernyőt aminél már a magyar szöveg is működik emellett egyszerű minimalista de csinos - nekem megfelelt.
    gyári alapállapotban a szűz rendszer ill a TW is gyors, ez ugyan nem meglepő, de ahogy bele bele nézegettem a menükbe bizony volt akadozgatás és persze ez sem meglepő, hiszen hol van még a laggfix. úgyhogy sokat nem vacakoltam: sema fel (először a stock romos), ext4 -naplózás. alakul a dolog. az első nap fogyasztása gyakorlatilag nem volt semmi említésre méltó akku1 akku2 - kb 4 órás bekapcsolt képernyő + jelentős használat. másnap már elkezdtem tweakelni: sema AB-normal, LMK-60sc, SD-ra 256-64, Ts-Chainfire. OC/UV governor hangoláshoz a SetCPU appot használtam a következő beállításokkal: OC, UV, gov hangolás - sajnos ahogy a képeken látszik a feszültség beállítási skála elég foghíjas, jó pár fontos frekvencia hiányzik. gondolom ezért is az 1200-es frekinek a -75mV sok volt - 2szer resetelt tőle a teló úgyhogy átraktam -50mV és úgy már stabilabb volt. így azért mindjárt más antutu1, quadrant - laggok csökkentek (miután Launcher Pro-ra váltottam szinte eltűntek teljesen) mikro lagg azért még itt ott maradt. gondolom erre a stock ramos (366mb) sema is hozzájárult, a bm verzió (töri a 720p felvételt + ill az első kamerát) bm-ram (385mb) valamicskét jobb eredményt ad antutu2 (itt egy kicsit csaltam is: a min és max frekvencia 1200-re raktam a bechmark idejére így a gov-nak nem sok dolga volt), de sajnos a mikrolaggok nem tűnnek el teljesen. próbálkoztam még a másik - kedvenc govommal: smartassV2, ezt sajnos csak az NStools appal lehet hangolni (kicsit vicces h 3 app kell így tuninghoz) ezt is performancra csavartam: lehet placebo de mintha smoothabb lenne most a rendszer. mikrolagg még mindig van itt ott :( . második nap fogyasztása: akku1 képernyő akku2 - kiadós tesztelés+játék+film+zene+telefon, OC-vel + performance beállítással és még teljesen be nem járatott romon, nem meglepő ha hamar kicsorog a dzsúsz az 1850-es akksiból ;) de azt se szabad elfelejteni hogy nincs deep idle, nincs Live/szelektív-LiveOC, és jópár fincsi gov is hiányzik a repertoárból! ez a deep sleep nemtom mi akar lenni - éjszakai töltés után csináltam ezt CPUSpy, offline üzemmódban.
    a JW4 modem - vétel szempontjából megállta a helyét, igazából nem volt gond vele, a KB3-at nálam nem fölözi le de elfogadható a teljesítménye: mobilnet (a legalsó a KB3 ;) ) GPS.
    a moddolás / témázáshoz (kék téma és kapcsolók) a Boeffla-Mod 4.1-est választottam - csinos :K .

    összességében: a tweakelés után egy nagyon gyors szép GB-t kaptam, de sajnos a mikrolaggot nem tudtam teljesen kiölni - néha scrollozás, netezés ill játék közben fel fel bukkan. mint mondtam a Launcher Pro sokat javít ezen, én nem tudom hova tölti be magát az app, de hogy az elérhető memóriában sose láttam nyomát az érdekes. erről jut eszembe - a rendszer alap esetben rengeteg (számomra felesleges) processt és szolgáltatás (pl bluethooth file kezelés - még kikapcsolt állapotban is) futtat, úgyhogy a titániumos gyomlálás mellett fagyizni is kellett, hogy kicsit felszabaduljon a memória.

    [ Szerkesztve ]

    * Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 12 *

Aktív témák