Hirdetés

Aktív témák

  • Kakumix

    senior tag

    Na jól felhúztam magam megint, hogy megy itt a szövegelés, hogy jó a GPS, mert ilyen gyorsan talál jelet meg olyan sok holdat lát hogy csak na! Az meg, hogy egy normális track-et nem lehet vele rögzíteni, mert kóvályog jobbra-balra és csak véletlenül találja el hol is van az ember az nem érdekel senkit! :W
    Gondoltam feltöltök egy tegnapi útvonalat és majd jól elrontom vele a hangulatot, de azt hittem leesek a székről mikor végre sikerült feltölteni sokadik helyre ahová próbáltam és megláttam az eredményt.
    Szerintem tök jó lett :) link
    Az alsó részen lévő furcsaság is elfogadható, mert egyrészt rossz a térkép - látható a műholdas képen, hogy a térképen lévő utca keresztül megy a házon - másrészt 10+ emeletes házak közé hajtottam be és a legvégén még le is parkoltam. Ha beforgatjátok a képet így akkor a valós parkolásom a vonal végének közelében parkoló szürke kisautó jobb oldalán lehetett, pár méter eltéréssel a jelzetthez képest. Szuper! :C Persze nem tudom mennyire vannak pontosan pozicionálva a Google Maps műholdképei, gyanítom pár méter tévedés ott is elképzelhető.

    Összegezve ez egy jól sikerült track volt, ha mindig (és mindenkinek) ilyen lenne akkor mondhatnánk, hogy nincs gond a GPS-szel - persze nem katonai/földmérő műszer vagy valami nagyon profi cucc - és szerintem még geocaching-elni is lehetne vele. Ez utóbbiról sokat nem tudok, ezért a tévedés jogát itt is fenntartom! :)
    Most pár napig azt hiszem rögzítek még egy párat és utána vonnék le komolyabb következtetést.
    Még mielőtt kérdeznétek Darky 7.0 van fent Speedmod K12H 500Hz kernellel. GPS-t nem piszkáltam, gps.conf-ot szintén nem és talán pár napja letöltöttem az A-GPS-hez a támogatási adatokat (nem jut eszembe a neve :) ) a GPS Status programmal, de ez csak a gyorsabb fix-ben segít.

    [ Szerkesztve ]

    Legyen szép napod!

Aktív témák