Hirdetés

Aktív témák

  • ForRedGlory

    félisten

    Na hazaértem, és megnyomogattam az iPhone4-et Westendben a T-Pontban.
    Szigorúan első benyomásokat írok, kezdem a pozitív dolgokkal:
    Nagyon pöpec a burkolat, igazi mestermű, egyben van. A kijelző szép, bár azért hanyatt nem vágtam magam, lehet mert túl sokat vártam tőle, miután mindenhol olvastam hogy "amazing"? A fényereje jó, a fehér szín szép tiszta, a Galaxy fehér színe nem olyan szép, nem olyan fehér, egymás mellé helyezve. Szóval ezért mea culpa, ebben igazuk volt a szifonosoknak. Na de mint tudjuk ez nem hardveres hiba, pusztán kalibráció kérdése, és ha kijön a voodoo color, akkor azért ez az előny bőven eltűnik. Minden gomb fém rajta, bár baromi kicsi mind. A kikapcsoló gomb alig pár miniméter, a hangerő meg kis kör alakú szutyok, de könnyebb hangerőt szabályozni, mint Galaxyn. A kijelző baromi kicsi Galaxy után, és nincs meg az a "wow" érzés Galaxy után. Persze ha Nokia 3210 után nyomogattam volna, kb az állam keresem a padlón. A külseje kb ennyi...
    Na de mi van belül? Jah, majd elfelejtettem. A telefon fogása, érzése a kézben: rideg fém, mivel lapos a hátulja, mint egy vékony tégla, semmi fogása nincs, egy kézben azt hittem hogy kicsúszik a kezemből. Az élei basztatták a kezem, biztos szokható, de 3Gs és Galaxy után elég tré. Persze ez nem feltétlenül hiba, megszokás kérdése
    Ugyanaz, mint iphone 2-3-3gs-ben, unalmas belső. Persze pixelt nem látni, hiszen kisebb mint Galaxy, és nagyobb felbontású. Első dolgom az volt, hogy bekapcsoltam a kijelzőt, mert ki volt kapcsolva. nyomom a bekapcsoló gombot, megjelenik a slide, az a tipikus unalmas slide, biztos ismeritek. Na de mi történik, kérem szépen???
    Nem írom le nézzétek meg. kb a 6. másodperc környékén ki akartam unlockolni, erre visszaugrott... Pedig nem vagyok béna, és azért az szerintem látszik a videón, hogy nem csaltam, az ujjam nem emeltem fel. Azt hiszem magáért beszél, szaggat, mint a szar. Nagy nehezen unlockoltam a cuccot, ikonok sora. Nem hozott lázba innentől kezdve túlságosan. Elkezdtem nyomogatni, a Safari alig indult el, kár hogy a telefonom akksija épp lemerülőfélben volt, lehet holnap csinálok ott egy rögtönzött speed tesztet... Van egy egész gomb a kijelzőn, bár ez nyilván mindenki tudja, de semmi több. Szóval elkezdtem nyomogatni, és elkezdett hiányozni, de cefetül a "back" gomb. Beírtam safariba egy internet címet, aztán nem találtam hol kell leokézni. LOL. Jobb alsó sarokban volt egy kék kis cucc, valami Voci, Voi, vagy mi volt ráírva. Jah, magyar ám, de ez valami olasz szöveg volt. Mondom frankó, ennyit a magyarosításról.
    Indítgatom a progikat szépen sorjában, és elkezdtem tesztelni azt a brutál multitaskingot. Szóval indítom a progikat és nyomom a home gombot, vagy mit, nem tudom hogy hívják. Szépen leanimálódott a kijelző alap állapotba, de ekkor mi történt? Beakadt. Nem túlságosan, alig észrevehetően, de beakadt. Mondom ilyen nincs, nem akartam elhinni, ilyet nem láttam még iphone4-on. Nyomogattam tovább, és bizony néha bizony laggolt.
    Aztán valahogy, nem tudom hogy sikerült behoznom egy olyat, hogy magyar élő hangos segítség. Abból állt, hogy ha rákattintottam valamire, mondta a szépen beszélő hölgy magyarul, hogy mi az, ha duplán kattintottam el is indította. Eh, látszik hogy amcsiknak készült... elmagyarázta hogy mi az a mail, meg safari, lol... Mondom kikapcsolom a retekbe, mert idegesítő volt, na de hol lehetett kikapcsolni? Sehol... Kb 4 gomb van a telefonon, a home, a két hangerő és a kikapcs. Nyomtam minden kombóban, de nem tudtam kikapcsolni a hangot. Persze ez biztos az iphone tudásom hiánya, ez nem hiba. De azért mekkora arccal verik már magukat handrásék, hogy átlag userként tesztelték a Galaxyt. Na én elakadtam itt, de rohadtul. Mondom kikapcs-bekapcs, aztán azzal csak jó lesz. Hosszan (?) nyomom a kikapcsolót, feljön a slide, felül kell jobbra húzni hogy kikapcsoljon, de NEM reagál semmire. Bánom hogy azt nem videóztam le, megaLOL. De lehet le fogom holnap hogy mennyire smooth a cucc.
    Nem vagyok apple hívő, de nem is veszek ilyen telefont ha ennyit tud. Gondolkodtam rajta, de ez az első kontakt rohadt nagy csalódás volt. Márpedig az első benyomás mindenkinél nagyot nyom a latba. Első benyomásom, amikor megláttam, de még nem nyúltam hozzá, ez volt, ezt mondtam magamban: "ez az iphone4?"
    Majd megnyomogatom máshol, hátha ez defektes volt.
    Apropó, volt kiállítva Galaxy S. Nyomogattam hogy mennyire állították el, mennyire akad. Hát nem akadt, nem értem miért. És ezt nem ironikusan írom, tényleg nem értem... vagy csak az emberek olyan hülyék, hogy elállítani sem tudják? :)
    Peace...

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák