Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • takcslajos1

    tag

    Sziasztok! Néhány dolog:
    1. CSC csere - ha átmegyek ILO-ra, és esetleg lesz később megint garis gond, gondolom, vissza kell állni előtte EUX-ra, különben elhajtanak nem engedélyezett szoftveres beavatkozással, nem? Vagy ha rámegyek beállításokban a gyári beállítások visszaállítására, visszadob EUX-ra? Nem tudom, hogy ezzel van-e bárkinek tapasztalata.
    Ez azért lényeges, mert lehet esetleg olyan meghibásodás, amitől ténylegesen nem tudom a telefont használni, és itthoni körülmények között visszaállítani EUX-ra (anno LG G4 telefonom 5 hónapos korában bootloop hibajelenséget produkált, annak a típusnak az egy típushibája volt, legalábbis egy bizonyos hónap előtt gyártott alaplapok esetében mindenképp).

    2. Készülékbiztosítás - szerintetek megéri? Ha nincs biztosításod, és esetleg pókhálósodás lenne (bár nekem ilyen egyszer se volt, és leejteni se szoktam, de ugye az ördög nem alszik...), kb. 120-130k a képernyőcsere. A biztosítás díja egy évre számolva társaságtól függően 38-70 ezer ft körül van (Oprotectionnél 69900 ft 2 évre, 59900 1 évre, ha lopásra is kéred, +5900 ft, Yettelnél a Medium csomag 4390 ft havonta és fix 39000 ft az önrész, de a lemondáson gondolkodom). Előbbinél az önrész fix 25%, ha 120 ezres szervizköltséggel számolunk, az 30 ezer ft, a Yettel partnerénél fixen 39000 ft (a Simple-nek nem néztem utána, de gondolom, nagyjából hasonló költségek vannak náluk is, és egyéb biztosító társaságoknál is). Tehát ha baj történik kb. 10 hónap múlva, addigra a biztosítás díjaként már kifizettél kb. 40-60 ezer ft összeget, önrészként pedig még további 30-40 ezer ft összeget, tehát kb. 70-100 ezer forintodba került a történet, biztosítás nélkül ez legyen mondjuk 120 ezer ft. Az pedig eleve egy nagy talán, hogy történik-e egyáltalán bármilyen biztosítási esemény, és nem talál-e a biztosító az ÁSZF apróbetűs részében egy kifogást, amire hivatkozva elutasítja a kárigényed.
    Lényeg: csak nekem jön le ez úgy, hogy a biztosítás leginkább csak arra jó, hogy ne egyben kelljen 100 ezres nagyságrendű összeget kifizetned, hanem ezt hónapokra lebontva, apránként fizeted meg, és ha baj történik, akkor az egyszeri költségedet mérsékeli? Csak amit spórolsz káreseménykor, szinte teljesen kifizeted a biztosítás havi/éves díjaként...
    A lopás mondjuk más dolog, ott tényleg komoly összeget "nyersz" biztosítással, azonban megvannak a kritériumai, hogy mikor számít biztosítási eseménynek ez, és szerintem nagyon kicsi az esély arra, hogy ténylegesen kiraboljanak az utcán, amiről tudsz aztán rendőrségi papírt lobogtatni. A figyelmetlenségből történő elhagyás szerintem sokkal nagyobb valószínűséggel történik meg (nem nézem ki magamból, de ez is olyan, hogy sose lehet tudni...), de ugye az nem biztosítási esemény, és ha hazudsz a rendőrségen és kiderül, akkor még egy jó kis büntetőeljárást is a nyakadba akasztasz.

    3. Ennek (3082) a hozzászólásomnak a végén rákérdeztem, hogy a GCAM szoftvernél (aki feltette - természetesen én is az S23 Ultra config fájlt betöltöttem) nálatok is jelentkeznek-e ezek a furcsaságok (az előnézeti képen nem történik meg a beállítások változtatása, csak akkor állítja át magát gyorsan, ha exponálok), vagy csak én vagyok béna/nálam nincs rendben valami?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák