Hirdetés

Aktív témák

  • feyce

    csendes tag

    Sziasztok, a segítségét kérném minden HOZZÁÉRTŐ illetve TAPASZTALT felhasználótól!
    Előre elnézést ha már volt téma, ha más nem, akkor egy link-kel is beérem ahol találok magyarázatot a problémámra.

    Nemrég vettem egy Galaxy S II-t. Kicsit megnyúztam, minden létező dolgot kiprobáltam amit csak hozzáértő júzer csinálhat rajta: filmezés, netezés, 3d játékok, root, Rom-csere, stb.
    Jelenleg RevoHD v4 ROM van rajta, ez ugye 2.3.6-os android, de minden amit itt leírok kipróbáltam már más hivatalos és nemhivatalos 2.3.4, 2.3.5, 2.3.6-os ROM-okon is, Az eredmény mindig ugyanaz volt.
    Ezzel kapcsolatban hozzátenném hogy értek az androidhoz illetve komolyabb szoftveres műveletekhez. :)

    Arra lettem figyelmes hogy komolyabb 3D játékoknál (GTA3, Real Racing 2) nagyon csúnyán túlmelegszik!
    Mivel tudtommal nincs közvetlen CPU hőmérési lehetőség ebben a telóban, ezért csak viszonyítani tudom: Az akku egyetlen egyszer, töltés közben, kb fél órára kicsit felmelegedett; Android system info progi azt írta 46°-ra. Namost játék közben a hátlapi kamera alatt (gondolom arra van a CPU) ennél forróbbra melegedett! talán csak 5 fok volt a különbség, talán 10, nem tudom, de kicsit olyan érzésem volt mintha sütne. A GTA 3 egy ideig szépen fut, de (feltehetően a melegedés miatt) egy idő után - néha sűrűn - befagy 5-10-15 másodpercre a kép, holott a játék megy tovább. A Real Racing 2 nem fagyaszt, de úgy érzem ennél is feljebb melegíti a gépet...
    A játékok előtt mindig minden progit bezárok.

    Ez a fajta komoly túlmelegedés szinte csak 3D-s játékoknál jelentkezik! Más alkalmakkor is melegszik, de az rálátásom szerint totál normális határokon belül van.

    Utánanéztem szinte minden fórumban ahol másnak is jelentkezett a probléma, és a válaszok nagyon vegyesek. Volt aki azt írta, ez normális, volt aki azt írta majd egy frissítés segít, és volt aki azt írta azonnal adjam el, vagy ha van gari akkor küldjem vissza!

    Az is probléma, hogy használtam vettem, és már nincs rá gari, és macerás lenne újra eladni, ehhez csak legvégső esetben folyamodnék, bár megoldható.

    A kérdésem az hogy most ez tényleg normális, vagy vmi progi kell, vagy valamelyik frissítés tényleg erre van kiélezve, vagy azonnal adjam el, szabaduljak meg tőle? :F

    Chainfire-t még nem próbáltam, lehetséges hogy ennek van köze a problémához?

    Kicsit félek, mert nem akarom hogy a kezemben süljön meg a kicsike, ez volt az álomtelefonom...

    Bármilyen érdemleges segítséget szívesen fogadnék! Előre is köszönöm!

Aktív témák