Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    Sziasztok!
    Barátomnál kellene T-online ADSL netre routert pakolni. D-link modem, PPPoE kapcsolat, név+jelszó a gépen be volt állítva, ezt nem is piszkáltam, csak lehúztam, és egy "net-szűz" XP-vel kapcsolódtam a TP-Link WR340GD routerre.
    Valamennyire ismerős a hálózat beállítás, a routerek, modemek, de ez megszívatott.
    Modemből kanóc a wan-ba be, onnan lan a PC-re, pc-n 192.168.1.1, majd DHCP beállít, wifi ki, mert nem kell, stb-stb.

    Ezután a routerben a wan-t PPPoE-re állítottam, név+jelszó be, restart.
    Auto connect, státusz connected.
    Sajna a gépen nincs net.
    Ekkor előkerült a trés papír, amire a szerelő rávéste, h átjáró 192.168.1.254 na az advanced részbe beírtam, de semmi, nem hajlandó ezt használni gateway-ként. A DHCP-hez is megadtam, bár oda elvileg a router címét kellene, de úgy sem.
    Továbbra is connected, de semmi net. Természetesen a PC kap IP-t, látszólag minden szép és jó, csak net nincs. Router státusz szerint nincs wan forgalom... :F

    Másik -egy linksys- routerrel is próbáltam, az még connectedet sem írt ki :)
    Átmenetileg időhiány miatt feladtam, erre mondja a srác amikor indultam, h az a papír a régi modemé volt, mert azóta cseréltek nála, de a név+jelszó maradt.

    Nah, akkor meg mi van? A modemet nem restartoltam, de gondolom nem is kell ehhez, hiszen visszadugva a PC-t símán volt -kapcsolódás után- net.

    Köszönöm a segítséget. Bocs a hosszú írásért. :Y

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák