Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pocketpair

    csendes újonc

    Sziasztok.

    Lenne egy problémám egy TP-Link TL-WR1043ND routerrel kapcsolatban. A témában noob vagyok, tehát sorry, ha esetleg pár kérdésre nem tudok majd válaszolni. A probléma tehát a következő:

    Volt egy régi routerem, ami wifin keresztül gyakran ledobott a netről, és a sebesség sem volt a maximumon. Cseréltem, tápgondokra hivatkozva. Ma megjött az új router, belőttem, beállítottam, elméletileg működik. A következő viszont a gondom: ez is folyton ledobál, sokkal gyakrabban, mint a régi, és a sebesség is sokkal kisebb, mint a régi routernél.A jelszint egyszer majdnem maxon van a tálcán, egyszer meg 1-esen. A régi router egy pár ezer ft-os TP-Link volt, tehát ez elméletileg mindenben jobb nála. A firmware a legújabb. Pingeltem wifin a bix.hu-t, az alábbi eredménnyel:

    [link]

    Pingeltem a bix.hu-t azzal a géppel, ami kábellel csatlakozik a routerhez.....Ott nem volt csomagvesztés, csak kb 50 pingenként kidobta, hogy időtúllépés.

    Pingeltem a bix.-hu a laptopommal, ami wifin kapcsolódik (ugyan abból a szobából - panellakás, kb 2 szobányira a routertől), az stabilabb volt, mint a wifis PC, de itt is elszállt gyakran a dolog.

    Nem hiszem, hogy a távolsággal lenne probléma, mert a szomszéd wifijét(aki 2 emelettel felettem lakik) kb max jelerősséggel érzékeli a gépem (150mbps usb TP -Link stickel kapcsolódok a wifire,de próbáltam 54mbps usb stickel is, ugyan ilyen sikerrel).

    Talán a modemem a probléma? Vagy valamit szarul lett beállítva? (a quick setuppal csináltam, nem babráltam semmilyen más beállítást)

Új hozzászólás Aktív témák