Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz Kaci84 #18595 üzenetére

    Igen, SkyLake óta a közös 1151 foglalaton belül Xeon csak C232/236 chipset-el megy, és azokban sem tuningolható friss mikrokóddal/BIOS-al (már legalább 5 új mikrokód verzió is jött azóta, amelyik elkaszálta az OC-t, én nem szívesen használnám ismert hibákkal, de te tudod), de egyébként is gyakorlatilag ugyan az a két CPU a márkanevétől függetlenül, csak olyan szoftveres extrákban tér el, amiket valószínűleg úgysem használnál (vagy akkor tudnál róla, illetve ha tényleg kéne neked, akkor eleve fordítva gondolkoznál, hogy Xeon kéne, de talán "alább adod" Core-ra).

    Az X99-es lapokban lehet tuningolni a 6 magos Xeon-okat (azt hiszem csak azokat, se 4, se 8+ magost, csak pontosan 6 magost) ugyan úgy, mint a Haswell-E Core procikat (ez 6 maggal indul és az egész termékskála tuningolható, de nincs pl. ECC RAM támogatás, mint Xeon-al).

    Szóval, nagyot akarsz durrogtatni, akkor szerintem X99 kell neked, vagy 6 magos Xeon-al vagy bármelyik, de ízlés szerint minél nagyobb Haswell-E CPU-val. Ez akkor jó megoldás, ha tervezel SLI-t vagy CF-et, mert kapsz egy kazal PCI-E 3.0 sávot (és persze foglalat, ha már vannak elköltendő sávok és normál ATX méretű a lap).

    De szerintem maradj a 6600K-nál és "hajtsd ki a lelkét" (tuning, ahogy a csövön kifér, ne finomkodj a feszültséggel, told amíg csak hűteni tudod és hűtsd ahogy csak bírod), vagy esetleg cseréld 6700K-ra és szintúgy ráncigáld meg jó. Ez mindkettő olcsóbb megoldás még akkor is, ha 3-4 év alatt degradálódik a CPU (addigra úgyis esik majd az értéke, vagy esetleg hamarabb lecseréled). A Z170 itt is elég lesz 2 kártyáig (8+8 is bőven elég 3.0-al, csak ne 16+4 legyen, erre azért figyelj, bár a Z170 általában [vagy talán mindig?] 8+8 vagy esetleg 8+8+4, netán a csúcslapokon van switch és akkor papíron 16+16+8 is lehet, de a CPU attól még 16 sávot ad a switch-nek).

    Fura ezt hallani, hogy nem elég. Személy szerint javaslom amúgy, hogy próbálkozz inkább a 60Hz-es impulzus móddal (monitorgyártók hívják úgy is, hogy "LightBoost" és hasonlók). Sokkal könnyebb stabil 60fps-el eteni a monitort, min stabilan 100 felett, de nagyon hasonló a szubjektív eredmény (ha már hozzászokott a szemed) a pulzáló 60Hz és merev ~100Hz közt (persze stabilan 100 felett már kijön az előnye, hogy valós 100+fps, de te is tudod, hogy az nagyon nehéz ügy...).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák