Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LámaZ

    addikt

    AKKOR MONDOM A LÉNYEGET!

    Ma egy cukrászda teraszára ültem ki kávézni, közben WiFi-n neteztem. A GPS nálam mindig be van kapcsolva.
    A hömérséklet olyan 30°C körül volt, fátyolfehőkön keresztül sütött a nap, nagyon enyhe szél fújt. Szóval, épp olyan teraszon kávézós kellemes idő.
    Kb. 20 perc után érezetem, hogy melegszik a telefon, sőt, többet mondok, jobban melegszik, mint korábban, a hiperszuper kijelzővédő fólia tegnapi felrakása előtt.
    El lehet képzelni, hogy akkor autóban, szélvédő mögött, erős napfényben mennyire fog ez melegedni, PLÁNE HA felrakok még egy tokot is a hátára.
    Készülék-hőmérsékleteteket nem mértem, elég volt nekem, amit a kezemmel éreztem.

    Szóval,
    1. nem érdemes rinyálni, hogy nincs erre tok, jobb ez így;
    2. ha van is tok, nyáron, nagy melegben, főleg navigáció közben kétlem, hogy érdemes felrakni;
    3. talán jó lenne beszerezni egy olyan appot – ha ez másként nem megoldható – amellyel a CPU-k frekvenciáját korlátozni lehet, ha épp nincs szükség turbó üzemmódra. Ha az ember csak böngészik a neten, e-mailezik, vagy navigál, kétlem, hogy szükség van arra, hogy nyolc processzormag 1 MHz-nél nagyobb frekvenciával működjön. (Vagy ezt az Android maga intézi? Akkor meg nem értem a melegedést...)
    4. A lényeg lényege: Nekem ez a harmadik okostelefonom, és kifejezetten átmeneti megoldásnak vettem, amíg kitalálom a nekem ideális vagy legalábbis optimális jelöltet. Most úgy látom, hogy számomra nem elfogadható az, hogy veszek egy készükéket, majd melegben nem merem teljes mértékben használni, vagy ilyen-olyan kiegészítőket – tokot, kijelzővédőt – kell utólag vásárolnom, vagyis nekem kell a gyártók hanyagságát pótolnom. Tehát, a következő okostelefonom majdnem biztosan egy IP68-as készülék lesz.

    [ Szerkesztve ]

    Legyen minden jó!

Új hozzászólás Aktív témák