Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tegyebek

    csendes tag

    Próbálok innentől a korábbiakról nem tudomást venni, remélem ez már nem sértő.
    Mivel más eddig úgy tűnik, nem akar válaszolni, ezért én válaszolok, amit tudok.
    Nem jelenti, hogy más ne válaszoljon ugyanezekre.

    Először is, bekötés után Telekom szolgáltatási területen(bármely internetszolgáltatónál) sokszor nem a kínált sávszélesség jön egyből.
    Ez szándékos, mesterséges limitáció a Telekom oldaláról, hogy a problémákat elhárítsa magától a Telekom, mondván, nem képes többre a vonal, pedig egyszerűen a sávszélességet egy még problémamentes szinten, pontos értékeken(mindenkinek ugyanazok a lehetséges értékek) korlátozzák, amit legjobb tudomásom szerint csak a Telekom tud feloldani, de ez automatikusan is megtörténhet pár nap/hét szakadás- és viszonylagos hibamentesség esetén, ellenkező esetben viszont még alacsonyabbra viszik ezt a korlátot automatikusan is.

    A módszer neve dchard szerint DSM.

    Ha TARTÓS(kb. másfél-két hét) problémamentesség nem segít ellene(a DSLAM naplózza a korábbi hibákat!), akkor csak igen sokszori reklamáció fog sajnos, sokszor az sem.

    Ez azt jelenti, hogy az SNR margint ne csökkentsük Telekom területen irreálisan alacsony értékre soha, és ha ilyen limitációt tapasztalunk, akkor állítsuk vissza az alapértelmezett 100%-ra!

    Igen irreális a 2dB,3dB,5dB, stb. SNR margin, mert garantált a szakadás és a közbeavatkozás a DSM részéről(konkrét sávszélesség korlát, SNR lock, ID lesz tőle akár 384(azaz a ping őrült magas lesz), stb.), aki ilyen helyzetben ezt beállítja, működteti, annak az elméje épsége megkérdőjelezhető véleményem szerint!!!

    beldeczki:
    Ez 100% lévő SNR marginnal készül, ezek a képek?!
    Na ne mondd, hogy a 100% az 2.3 dB, mert leesek a székről a nevetéstől!
    A vonalnak a 2.3 dB marginon kívül nincs sok látható baja, de ezek a 2.3 dB-es képek használhatatlanok bármire.
    A következményes hibákat, a folytonos szakadást, és a DSM esetedben jótékony beavatkozását nem kommentálom.
    A vonalad meg elképesztően rossz, mind az óriási csillapítás, mind zaj terén, ha az i24k be van kapcsolva, és az SNR margin 100%, és újraindítottad utána, akkor beállítással ennél már előrébb nem jutsz.
    Ha ezt beállítva pár hét után sem javul, vagy továbbra is napjában többször szakad, akkor, vagy egyébként is, a vonallal kéne nagyon, ha lehet, csinálni valamit.
    Ilyen képekkel(és ennyi figyelemmel) meg nem tudom, hogy milyen segítséget vársz, mert így nem lehet, sok minden nem látszik így, a hibák így értelmezhetetlenek.
    A sebességed pedig egyértelműen a DSM által lassított érték.
    Egyébként könyörgök, egy olyan telefonvonallal, amire nincs bekötve ADSL, hogy akarsz DSLAM-mal szinkronizálni, ha nincs rákötve?!
    A bekötött ADSL végpontok(tehát a különböző előfizetett helyek, de még sokszor a nem fizetés miatt korlátozott, de le nem kötött végpontok) között cserélhető az elfizetéshez tartozó felhasználónév/jelszó, és a modem...

    batonyo:
    Az SNR margin 100%-on áll???
    Ha nem, akkor tedd vissza, mert ez nagyon úgy néz ki, hogy szakadni fog így, akkor meg tovább lassítják!
    125 környékén kb. 6 vivőt én kizárnék, ahogy valahol 276 környékén is, esetleg 205, és 245-246-247 körül is elég sokat, de hogy ez utóbbi 2 segít-e valamit, az már nem biztos, a webes felületen menüben az Administration-> Web shell-> beírod, hogy "adsl info --Bits"(Bits előtt 2 db kötőjel van!), ENTER, megnézed a fenti vivőket, ez alapján dönts, hogy melyek jöhetnek szóba, és "adsl info --QLN", és ENTER, és itt ellenőrizd, hogy ugyanott van-e valami, esetleg "adsl info --SNR", és ENTER, látni fogod a számokból, hogy melyikek rendellenesek.
    Ha 100%-on volt a margin, és az i24k be volt kapcsolva, és a fentiek után is szakad, akkor emelni kéne...
    Ezzel szinte semmit nem lehet kezdeni a fentin kívül, kábelezéssel se nagyon, egyszerűen túl hosszú a kábel, és nem elég a max. megengedett adásteljesítmény, azaz túl gyenge a jel.

    dolmany:
    Nem mutatsz technikai adatokat, emiatt feltételezem, hogy nem, vagy nem igazán vannak hibáid.
    Kapcsold az interleaving-et, trellis-t(már be van, látom), és i24k-t be, ha nem volt, és próbáld az SNR margint 10-15%-os lépésekben csökkenteni(gőzöm sincs, hány százalékon áll), amíg meg nem kapod a kívánt sebességet, vagy amíg hiba/szakadás nem jelentkezik, ha az utána következő 2 napban szakad, akkor picit emeld vissza!
    Ha egyáltalán nem nő tőle a sávszélesség, akkor állítsd 100%-ra, és nem tudok mást mondani, mint hogy döngesd a Telekom ajtaját, ha nem szakad naponta(azaz nincs észlelhető hiba)!!!
    Ekkor felesleges automatikus limitáció(DSM) az oka.
    Egyébként a sebességed 15Mbites előfizetésnek felel meg.

    paulo92:
    Nem hiszem, hogy sokat nyerhetsz, ugyanazt csinálhatod, mint dolmany, de ha sokszor szakad, akkor lassítást kockáztattok!
    Két előfizetői vonal van bekötve(két külön, független előfizetés, független átadási ponttal)???
    Az igen!

    odipapa:
    Működik is a képen nem egész 14 perce!!!
    A képen szép a vonal, a DSM korlátozta le a sávszélességet(ez egy automata), ez rosszabb, mint az SNR lock, és minden ok nélkül is megkapjuk, az SNR margint vakon nem igen kéne állítani, azt vissza kéne tenni 100%-ra , és szólni a szolgáltatódnak, vagy ötletem sincs kinek, hogy nálad igen gyakoriak az áramszünetek, kezdjenek valamit a DSM-mel, de csak, ha az SNR margin 100%-on áll.

    Airedhyal:
    A vonal gyönyörű, próbáld az SNR margint csökkenteni, ha i24k be van kapcsolva, amíg meg nem lesz a kívánt sávszélesség, vagy nem szakad, ha nem nő a sávszélesség, akkor ez is a DSM.
    Ez laborkörülmény???

    Ha tévednék, akkor elnézést, de nem akartam ezt mind megválaszolatlanul hagyni, dchard pedig már válaszolt a postok nagy része óta, de a nagy részét megválaszolatlanul hagyva ebben a topicban, így vettem a bátorságot, hogy amit tudok, én is megválaszolok.

    A korábbi indulatkitöréseimért elnézést!
    Továbbá senkivel nem kívánok újból vitatkozni, ha nem szigorúan ONtopicról lesz szó, akkor figyelmen kívül hagyom részemről, mert nem kívánok újabb vitát/veszekedést.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák