Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Archttila #3950 üzenetére

    "En is megtevesztonek tartom azt az irast... azert is linkeltem mert szerintem is teljesen szembe megy az elso szamu szaballyal, miszerint mindig a hasznalni kivantant VGA-hoz, kimenethez kalibralunk."

    Egyetértek. Nekik ez az árukapcsolás erős piaci pozíciótuningoló tényező, mert az egyszeri (átlagosan tájékozatlan és lusta) vásárló ha azt látja, hogy egy helyen veheti meg és kalibráltathatja a cuccát úgy, hogy oda sem kell vinnie a gépét, akkor miért keresgélne külön alternatívákat és menne több helyre időveszteséggel? A módszer láthatóan jól működik, mert minden csapból ők folynak - ha feldob az ember bármilyen internetes fórumon egy kérdést, hogy hol vegyen monitort, 10-ből 5+ esetben őket ajánlják kalibrálással együtt. Nem is lenne probléma, ha elismernék, hogy vannak határaik...Más kalibrálók pedig biztosan csak mazochizmusból töltenek 3-4x annyi időt egy megjelenítővel, hogy kitapasztalják az egyedi tulajdonságait és valóban a lehető legoptimálisabban állítsák be: pl. az említett AOC monitor L.E.D.-jeinek teljesen más szabályozási karakterisztikát mutat a spektrális képe 50% RGB gain alatt, mint felette (ennek a beállítása is közrejátszhat abban, hogy feleakkora DeltaE max.-ot sikerült kimasszíroznom belőle, mint a kollégának).

    "Azt meg egyenesen viccesnek tartom amikor azt olvasom, hogy valaki csak es kizarolag a jatekok miatt ker premium kalibralast a frissen vasarolt monitorhoz. :)"

    Véleményem szerint alapvetően nem hülyeség játék miatt kalibrálni (bár a prémiumot én is overkillnek érzem :D), mert a kontraszt optimalizálásával és a sötét részek világosságának javításával a játékos előnyre tehet szert, mert ezáltal hamarabb is észreveheti az ellenfeleit ott ahol más nem - és már mehet is a headshot. :D Vagy pl. érdemes kipróbálni a Wacom táblát is az FPS játékokhoz (persze csak érzéssel, mert könnyen szétverhető a toll): sebességben nem mindegy, hogy egy nehéz egeret vagy egy pillekönnyű tollat mozgat az ember.

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák