Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdsentinel

    őstag

    válasz unravel #2418 üzenetére

    1) gondolom, a program nem futott a két dátum között, ezért nem naplózott azokon a dátumokon értékeket ;)

    2) Súgó -> Merevlemez tesztek pontot érdemes elolvasni.
    "A hardver tesztek ...
    Bizonyos esetekben azonban ezek a tesztek nem érhetőek el, nem támogatottak vagy viszonylag alacsony számú hiba esetén is hamar leállnak hibát jelezve. További probléma, hogy részletes információt nem kapunk az eredményről, azaz mely terület(ek) épsége került veszélybe. Ilyenkor megfelelő szoftveres teszt használata javasolt."

    Gyenge szektorokat általában szabálytalan leállítás, reset, áramszünet okoz, de lehet a háttérben egy rakás más jelenség (pl. kábel/csatlakoztatási hiba, túlhúzás, magas hőmérséklet, stb...) ami miatt a szektorok írás során sérülnek.
    A Lemez -> Felület teszt -> Olvasás teszt ilyenkor mutatja a kérdéses szektorok helyét, a Lemez -> Felület teszt -> Lemez felületének újrainicializálása pedig javítja is azokat (de ehhez teljes mentés kell és a HDD-t másik gépbe kell tenni, hogy a teljes felületet elérje a program).

    Szerencsés esetben normál használat közben is néha rá-ráfut a HDD a gyenge szektorokra és javítja azokat. Ezért fordulhat elő, hogy idővel ezek száma látszólag magától csökken és ezzel párhuzamosan a kondíció is javul.
    Esetleg ha telemásolod (teljesen) a HDD-t, elképzelhető, hogy a gyenge szektorok egy része stabilizálódik és a kondíció tovább javul.

    Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Új hozzászólás Aktív témák