Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • eledhwen10

    csendes tag

    válasz Langsam #4209 üzenetére

    A tagekről annyit érdemes tudni, hogy van egy egyedi azonosítójuk, amit be lehet olvasni, és ez alapján azonosítani, illetve (tag típustól függően, de ált. max. 1 kB méretben) adatot is lehet rájuk írni. (Ez kb. egy URL, kontakt vagy pl. helyinfó.) Az NFC Tools progival ezt meg lehet csinálni, maga az app egyébként teljesen egyértelműen működik. Ha valamilyen feladatra is rá akarod venni - és ugye ebben az esetben nyilván ez a cél - akkor először a Taskerben létre kell hozni az adott Task-ot (ami lényegében azon utasítások sorozata, amelyeket el akarsz végeztetni a rendszerrel). Fontos, h a Tasker beállításai között engedélyezni kell, hogy külső appok is hozzáférjenek a Task-okhoz. Ezután még le kell tölteni a NFC Tasks nevű appot (ua. a fejlesztő, mint az NFC Tools, szintén ingyenes), így már az NFC Tools-szal rá fogod tudni írni a tag-re, h melyik Task-kal szeretnéd összekapcsolni. Ezután már csak tapicskolni kell :)

    Annyit azért még tudni kell az NFC tagekről, hogy csak feloldott képernyőzár esetén fogja az amdroid beolvasni őket (biztonsági okok miatt ez a rendszer tulajdonsága) ezt megkerülni csak rootolás után lehet.

    Egy kicsit lehet, h bonyolultan hangzik ez így (Tasker + 2 progi) de úgy láttam, h valamelyik spéci NFC app nélkül nem tudok alapértelmezett appot választani az NFC tag olvasásakor, hiába nyomok rá, h mindig a Taskert használja, egyszerűen minden alkalommal felugrik az app-választós ablak. Ha viszont rá van írva a tag-re, akkor rögtön az általam választott feladatot csinálja.

    Empowered by Android; Sensed by HTC; Fuelled by Desire.

Új hozzászólás Aktív témák