Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tmp0124

    tag

    válasz Atimen33 #3921 üzenetére

    Ha már így feljött a téma, akkor megírom a tapasztalatom. Nekem aktivitásmérő karkötő kapcsán jött elő, hogy ugyan a telefon hardvere képes a Bluetooth Low Energy (BLE) szabványra (ami a Bluetooth 4.0-val érkezett), szoftver szinten ezt elfelejtették engedélyezni...
    Megoldás (a linkek alatt az eredeti forrásokkal, amiből összelegóztam a leírásom):
    1. Root: Én 4.3 alatt towelroot-tal csináltam, letöltés, beállítások menüben a biztonság alatt bepipálni az ismeretlen forrásokat, towelroot telepítése, indítása, make it ra1n! és KÉSZ! Lehet régebben újra kellett indítani a telefont, de a leírások ehhez képest még tejesen más dolgokat is hozzátesznek, CWM meg tökömtudja mit. Holott a root jog megszerzése ennyivel véget is ért. Oké, kell hozzá egy app, ami a későbbiekben kezeli a root kéréseket (SuperSU, Superuser). Viszont nálam már telepítve volt a TotalCommander és erre az esetre éppen eleget tud root kezelés szempontjából is.
    2. Újra kell csatolni a /system partíciót írhatóként, ezt úgy a legegyszerűbb, ha csinálunk hozzá gombot a TotalCommanderben: jobb alsó ikont érintve kétsorossá válik az alsó menü, a zöld plusz jeles ikonnal lehet gombot hozzáadni. Funkció típusa: Belső parancs, a Parancs pedig a mellette lévő >> alatti menü 119 Újracsatolás opciója, aztán OK/Alkalmaz.
    Amikor a /system mappába belépünk csak rá kell böknünk az új gombunkra és már jön is a kérdés, hogy tényleg ezt akarjuk-e. Akarjuk!
    3. android.hardware.bluetooth_le.xml fájl létrehozása a /system/etc/permissions mappában. Legegyszerűbben a már ott található hasonló nevű fájból, aminek nincs a végén _le csináljuk másolatot és nevezzük át! Aztán persze ne felejtsük el módosítani a tartalmát, csak pár karakter eltérés a fájl vége felé, praktikusan a TotalCommander szerkesztőjével (fájlt hosszan érint, Szerkesztés) erre:
    <!-- Adds the feature indicating support for the Bluetooth Low Energy API -->
    <permissions>
    <feature name="android.hardware.bluetooth_le" />
    </permissions>

    Mentsük, továbbá most indítsuk is újra a telefont és kész vagyunk!
    Biztonság szempontjából javasolt kivenni a pipát az első pontban említett Ismeretlen források menüpontból!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák