Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr.C

    őstag

    üdvözlet! segítségeteket kérném. android világában jártas vagyok tehát szakszavak nyugodtan jöhetnek :)
    Párom telefonjával történt az eset, miszerint sikeresen ivott vizet. sajnos nem aqua, így igen sértődött állapotába esett a készülék. hogy pontosan mennyi vizet kapott azt nem tudom megmondani, az egész úgy történt, hogy ismerőse ivott a vízből, majd a rosszul visszazárt palackot berakta párom táskájába (kB másfél - 2 dl volt benne), ami sikeresen kifolyt. Nem csak a készülék kapott hanem a mellette lévő pénztárca, ruhák és egyebek. első dolgom az volt, hogy a hangerő fel + bekapcs bill.kombóval levalasztottam az akksit, és elkezdtem szárazra törölni, majd mikor hazaértünk jött a hajszárító és a pohár rizs (alig találtam akkora poharat amibe belefért :DD). természetesen végig ki volt kapcsolva.
    jelenségek amik eddig történtek :
    amíg nem kapcsoltam ki addig folyamatos enyhe rezgést adott ki a telefon (gondolom aviz eljuthatott a rezgő motorig) . kikapcs után 1x 2x ismét elkezdett rezegni, de újra levalasztottam az akkut. nem sokáig csinálta ezt. ma reggelig nem nyultunk hozzá, viszont reggel megpróbáltam bekapcsolni. nehezen ment. először nem adott ki életjelet, rádugtam töltőre, ott sem volt semmi jelzés. egy idő után sikerült bekapcsolni, de újraindulgat, gondolom a víz rövidre zár egy áramkört (van hogy csak a Sony logóig jut el, de már sikerült teljesen bebootolnia) . ez eddig jó jel, ugyanis a kijelzőnek semmi baja, a készülékben pedig ugyebár elég kis áramok folynak, így reménykedem, hogy túléli a drága. kérdésem az lenne, kinek van ez ügyben tapasztalata, és milyen jó tanácsokat tudnátok ajánlani még? nem tudom otthon meg tudom-e bontani a házat (tudom gariveszted lesz, de a beázástól is) , illetve érdemes-e még a rizzsel foglalkozni,ugyanis elég zárt a burkolat és nem tudom mennyit vizet tudna még kivonni?
    oh még egy dolog, hosszan nyomja tartottam még a kis off-gombot, ami a készülék jobb oldalán lévő kis ajtócska alatt található. pontosan annak mi lenne a funkciója? mert lehet attól kapcsolt be nehezen

    sudo rm -rf /*

Új hozzászólás Aktív témák