Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gabe8719

    senior tag

    válasz mrlujoak #4247 üzenetére

    Akkor pár szóban öntsünk tiszta vizet a pohárba, az érvelésedben ugyanis van egy kis logikai bukfenc. :)
    A gyártót felesleges felhozni, nekik tökéletesen mindegy, hogy a kliens milyen hálózaton használja a készüléket. A függetlenítés minden színterén egyedüli károsult kizárólag a szolgáltató lehet, a gyártó nem tartozik ide. (evidens, és le is írtad hogy miért éri anyagi kár a szolgáltatót) Ergo a 'függetlenítő' CM romok is megkárosítják a szolgáltatót, tehát ha innen nézzük tiltott téma lenne, ugyanakkor nem azért megengedett mert a gyártót nem károsítja, hanem azért, mert a romolás nem valósítja meg a Btk idevonatkozó tényállását, ugyanis nem végez semmilyen jogszabály által érintett módosítást (tehát sem a simlockot, sem az IMEI-t nem érinti) a készülékben, egyszerűen csak hiányzik belőle egy ellenőrző mechanizmus, ami a simlock érvényesítéséért felel.

    Lényegében ha nem értettem félre a hsz-ed, azzal indokoltad a romolás szabályosságát a fórumon, hogy a gyártónak nem okoz kárt, a függetlenítés tiltását pedig azzal, hogy megkárosítja a szolgáltatót..

    Szvsz. nyugodtan maradhatunk abban, hogy mindkettő egyformán megkárosítja a szolgáltatót (tehát mindkét dolgot ugyanabból a nézőpontból fair összehasonlítani). A romolás témája tehát azért megengedett, mert nem ütközik jogszabályba, a függetlenítés pedig azért tiltott, mert bűncselekmény. Ennyi az egész. Minden egyéb indoklás és összehasonlítás kvázi felesleges is, én is csak a hsz-edre reflektálva mentem bele. :)

    Egyébként ha már témánál vagyunk, a véleményem az, hogy a szolgáltatók részéről az előfizetéseknél a hűségidő lejárta után kötelezővé tenném, hogy az ügyfél díjmentesen nyittathassa ki a készülékét.. A feltöltőkártyás konstrukcióban legyen fizetős, az oké.. De az, hogy valaki a 2 év hűség alatt 10-20ezer forint kedvezményért cserébe a készülékár többszörösét fizeti ki, és még további pénzt kérnek tőle ha váltani akar, nem épp a legkorrektebb. :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák