Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gabe8719

    senior tag

    válasz Swiss_audio #3567 üzenetére

    "Azért a HTC-t én nem emlegetném 1 lapon a samsung féle "csodákkal"."
    Ebben igazad van, részemről az összegzés morális alapja az árazás, ami a Sonyhoz képest mindkét említett gyártónál sz@r. Kizárólag ebből a szemszögből történt a hasonlítás is.

    A többire:
    Az, hogy a HTC mit ver anyagminőségben és összeszerelésben, az nyilván nem vita tárgya. De azért itt én megállnék egy szóra. (és most nem azt fogom felhozni, hogy volt Diamondom, és makulátlan állapotról egy hónap üres zsebben hordás után után úgy nézett ki, mint amit bőnyállal megrágott egy bernáthegyi.) Az, hogy egy gyártó fémet használ és ügyel az összeszerelésre, az dicséretes, de sok esetben (különösen a NEM laikusoknál) a belbecs sokkal fontosabb. Szvsz. az nem pálya, hogy tonnaszám megveszik ők is bagóért az MSM7227-et és társait, majd az imidzsre és anyagminőségre hivatkozva dupla áron kínálják.
    Értem én hogy jó a sense, de nem mindenkinek tetszik - többek között nekem sem, habár ez nyilván véleményes (már a TouchFLO sem volt a szívem csücske).
    De azért az a megállapítás, hogy egy laikus észre sem veszi, hogy gyengébb processzor van benne, mindezzel pedig igazolhatónak véled az árazást... Az azért kicsit meredek, holott Te tudatos vásárló vagy. Az, aki észre sem veszi hogy mi van a burkolat alatt, az éppen az az átlagfelhasználó, aki jóeséllyel flancolásból (vagy tetszett neki külsőre) vett HTC-t, holott azon a pénzen amit elköltött, 2-3 olyan készüléket is vehetett volna, ami bőségesen megfelel a felhasználói szokásainak.

    Most erre mondhatom azt is, hogy a ZTE blade is úgy szalad főzött rommal, hogy egy laikus észre sem veszi hogy gyengébb a vas.. Csakhogy azt egy tudatos vásárló is azért veszi meg mert 20ezer forint, és tudja mire számítson, ha valami komolyabb dolgot elindít rajta. A HTC meg kiadta a Wildfire-t 5 éves hardverrel, és tett mellé egy S betűt, mikor kiadta egy 4 éves technikával kétszer annyiért. Csak azért működik neki a dolog, mert rengeteg laikus vásárló van. Épp arra céloztam, hogy ha a Sony meg tudta csinálni amit 2011-ben letett az asztalra, akkor nem tudom felfogni, hogy a többi nagy gyártó miért nem. A Samu egy másik kisregény lenne, úgyhogy hagyom.. Ők azok, akiket mindenki ismeri, mert otthon a porszívótól a kenyérpirítón át a légkondiig minden Samsung, úgyhogy bármit el tudnak már adni szinte akármennyiért - és ha akarják, 10szer is.

    Abban szerintem némi objektív hozzáállással kiegyezhetünk, hogy a minőségnek is ára van ugyan, de szerintem sokkal jobban a felirat határozza meg az árat, mint inkább az az anyag, amire ráfestették.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák