Hirdetés

Aktív témák

  • ABal

    őstag

    válasz Karma #39887 üzenetére

    Nos, a nevetséges (szánalmas?) memóriakezelésről eddig is voltak fogalmaink, de a Wave-vel kapcsolatban a rejtélyes sem elhanyagolható jelző.

    A kísérlet eredménye az lett, hogy az 500 megás fájlt a Viewer nem nyitja meg, az Office igen.
    Feltettem próbaképpen még pár PDF-et az Office mindegyiket megnyitotta, bár sebességben valószínűleg egy amőba is elporolná. Mindenesetre nem omlott össze, szépen megnyílt minden. (Kifelejtettem, hogy közben kiírja, hogy megtelt a memória, de le se kakilja, és tovább nyitja a doksit) Ahhoz képest, hogy ugyanezek a doksik már előzőleg elhasaltak egy hasonló kísérlet során a dolog rejtélyes része a számomra. Igaz, hogy azóta az Office kapott egy frissítést. Ki tudja?
    Amit közben vettem észre, és szerintem ez a magyarázata annak, hogy az Office miért bírja megnyitni azt is, amit a Viewer nem: az Office nem kísérli meg egyből megnyitni az egész fájlt, hanem csak néhány oldalt nyit meg egyszerre, amennyit kb egy ujjhúzással lehet lépni. A Viewer eközben beledöglik a teljes doksi megnyitásába.
    Az office-os módszer hátulütője, hogy baromi lassú, cserébe azért, hogy nem hal be. És még mindig ez a jobbik eset a kettő közül.Szóval, ennyivel lettem okosabb.

    És ha már így belejöttem: az előző kísérlet során Duvitól kaptam egy teszt dokumentumot, amit az ő Wave II-je nem nyitott meg, az én Wave I-em viszont még Viewerben is simán. Na, erre még nem tudom a magyarázatot. Betettem az X-akták közé.

    Egyre nagyobb izgalommal várom a 2.0 érkezését. Jelenleg nem én vagyok a legbizakodóbb ezzel kapcsolatban, de ne legyen igazam.

    Az utolsó részt nem provokációnak szántam, úgyhogy az optimistábbak ne hergeljék fel magukat!

    [ Szerkesztve ]

    "Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

Aktív témák