Hirdetés

Aktív témák

  • albiosz

    őstag

    válasz ABal #25470 üzenetére

    Én ugyan csak 2003 óta használok Nokiat, de eddig kizárólag a finnekkel hozott össze a sors. A családon belül 5-öt használtunk/unk el. Annak idején a 3110 c vs. Samu E250 versenyt (árban úgy 2007 tájékán szinte forintra ugyanannyiba kerültek) is az döntötte el a Nokia javára, hogy megszoktam és szerettem a kezelőfelületet. Hamar kiderült, hogy rosszul döntöttem. Már pár hónap elteltével is gondok voltak vele, nincs rendesen összerakva, az anyaghasználat is egyenesen pocsék. A SIM kártyát sokszor nem érzékeli, mert mozog a szerkezet, a bekapcsológomb beszakadt. Nem vagyok egy barbár, még vigyáztam is rá. Ezek típushibák, ezer felhasználó panaszkodott ugyanezekre. Pedig a 3110 c annak idején a középkategória alját súrolta... Azt meg se említem,hogy egy mono füles járt hozzá, a 2,5 feles jack miatt pedig csak egy roppant gagyi sztereó Nokiat találtam hozzá.
    Nem vagyok egy finnyás felhasználó, kompromisszumokkal, de használom 3 éve (igen, erről óriási váltás lenne a Wave :D).

    Az igényeim viszont jelentősen megnőttek az évek során. Negyedik éves egyetemistaként sokkal kényelmesebb lenne nem kinyomtatott ppt-kkel járni, hanem a telefonon olvasgatni utazás közben. A Wifi szintén sokban megkönnyítené az életem. Múltkor is kellett SOS-ben tanulmányi ügyet intézni. Sokkal egyszerűbb lett volna keresni egy plázát (ami már minden sarkon van és van wifi), mint netcaféba rohanni, hogy legyen helyem egy vizsgán. A sok utazás miatt a zene sem utolsó. Amiben a jelenlegi Nokia szinte szánalmas mind hangerőben, mind hangzásban. Az E250 pl. köröket ver rá. A filmnézés szinte ajándék lenne. Egy-egy rövidebb sorozatot néha unaloműzésként megnézni megfelel ez a kicsiny méret is szerintem.
    Nekem ennyi igényem van egy telefonnal szemben (az alapfunkciók mellett persze). Úgy gondolom nem sok, ezek rendes működése viszont fontos.

    A fent említett tapasztalatok ellenére mégis keresgéltem a finneknél, hátha akad egy modell, ami tudja ezeket és tetszik is. Mert meggyőző azért a 2 év garancia, meg az üzemidő is, amiben általában jók a Nokiak. Tesóm E52-ese is jól muzsikál, az is plusz pont. Ezért gondoltam először az E55-re, de a kijelző mérete ott még inkább kompromisszumokra kényszerítene pl. pdf-eknél.
    Az érintős készülékeik között pedig egyszerűen nem találni vállalhatót normális áron. Az olcsóbbak közül Mind lassú, gagyi féltégla, műanyag.
    Az ,,elit" mezőnyben az N8 és C7 nem tűnik rossznak, de egyszerűen nem érnek meg nekem 100k körüli (C7) vagy feletti (N8) összeget, ha más márkánál találok jóval olcsóbban hasonlót, netán jobbat is (pl. Wave :)).

    Úgy tűnik a Wave mindent tud, amire szükségem van. E melett jól is néz ki, rendben van az anyaghasználat. Nokiaból ennyiért nem hiszem, hogy kapnék ekkora tudású telefont. Szóval 8 év után én is kissé fájó szívvel, de valószínűleg búcsút mondok a finneknek.

Aktív témák