Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hello!
    Annak, aki nem tud dönteni a KP500 és az S5230 között:
    A dokumentum kezelése mindkettőnek ratyi, nincs szöveg tördelés, szóval kínlódás az egész...
    A gyári füles mind a kettőnél egy átlagos, nem szétszedhetős, felvevőgombos cucc, érdemes venni hozzá egy másik szétszedhetős füles, én a KP500amhoz vettem egy LG Shine fülest, aminek alapból jobb a hangzása, + mivel szétszedhetős, ezért bármilyen minőségi fülest használhatsz hozzá.
    Mind a két telefonban vannak alapból beépített hangsémák, ami jobb mint a semmi.
    Az KP500-hoz jár stylus (ceruza) is, ez mindenképpen jó pont, mivel a 3"-es képernyőn elég nehézkes a QWERTZ billentyűzeten az SMS írás, nagyobb ujjúaknak esélytelen, hogy le tudjon írni az ember egy szót hiba nélkül...
    Mindkét telefon tölti magát gépről is USB-n keresztül, persze nem olyan tempóban, mintha 220-ba nyomnád.
    Az LG-nek 3 MP-es, a Samsungnak 3,2 MP-es a kamerája, ez ugyan nem nagy különbség, de a Samsunggal szebb képeket készítettem, illetve több FPS-el is veszi a videókat.
    A két telefon alapjaiban megegyezik, mind a kettő az "érintőképernyőst mindenkinek" filozófiát vallja, ezért nincs se AF, se WI-FI, se a társai, de minden alap dolog meg van bennük egy átlagos júzernak.
    Annyi, hogy a Samsunghoz nem jár védőfólia, szóval azonnal venni kell hozzá egy tokot, különben karcos lesz a képernyő, ami ugyebár nem előnyös egy érintőképernyősnél, míg az LG-hez mindjárt kettőt is kapsz.
    Az anyaghasználatuk megfelelő, nem recseg egyik hátlapja sem, az LG egy erős, de puha tapintású műanyagot kapott borításként, és a füles vezetéke is ilyen anyaggal van bevonva, a Samsungnak pedig kemény hátlapja van egy kis recével, hogy ne csússzon a kezedben.
    Egy dolog nagyon idegesített az S5230-ban, mégpedig a képnézegetés. Úgy csinálták meg, hogy ha egy picit is elfordítod balra vagy jobbra, magától el kezd lapozgatni a giroszkóp miatt.. Erre én két megoldást találtam: vagy lerakod asztalra és úgy nézed, vagy pedig rákattintasz a nagyítás jelre, ekkro még nem nagyított rá, csak beadta a nagyítás gombokat, és ekkor nem kezd el lapozgatni magától, mint a hülye...
    A Samsungnak az egyik gyengéje a TouchWiz kezelőfelülete.. Néha iszonyatosan felidegesített, hogy nem lehet rögzíteni a kipakolt widgeteket, szóval ha például el akarod indítani a zenét, és egy picit arrébb nyomsz, akkor nem indítja el a zenét, hanem arrébb viszi a widgetet... Továbbá hogy 3 kezdőképernyő van, és a widgetek úgy is húzhatod, hogy az egyik fele az egyik képernyőn legyen, a másik fele a másikon, de a 3 kezdőképernyőt csak külön nézheted, nem folyamatosan lehet gördíteni.
    Összességében én a KP500 mellett döntöttem a ceruza miatt, mivel nagy SMS fogyasztó vagyok, és mert jobban tetszett a dizájnja, a haverom pedig a Samsungot vette meg a jobb kamera miatt.
    Remélem sikerült értelmeseket írnom, mert már egy kicsit fáradt vagyok :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák