Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laci4

    senior tag

    válasz hematomaI #8600 üzenetére

    Halli!

    Gratula a telefon rendberakásához, nem volt időm napközben írni, de bíztam benne,hogy az első hsz. alapján menni fog. Sajnos maga a hsz. nem módosul, de a blogomban néha írogatok hozzá egy-két apróságot.
    Majd ha lesz sok változás, megkérek egy modit, hogy aktualizálja, csak nem igazán van időm foglalkozni vele, illetve én még mindig a gyári romon vagyok, így gyakorlati tapasztalatom nincs az egyéb romokkal.
    Annak meg nem nagyon látom értelmét, hogy csak átmásoljak egy-egy XDA-s topikot, úgy hogy nem próbáltam ki, és nem tudom, mi lesz, hogy lesz.. hogy megy..

    Na de vissza a kérdésedhez: első körben először is pontosítsunk microSD, microSDHC
    Az általad említett méretben ha jól tévedek microSD-t, SD-t nem fogsz kapni, csak SDHC-t.

    Méret: teljesen egyén függő. Felhasználótól, felhasználástól függ.
    Én például egy ideje már a 32-es kártyán filózok, pedig egy 16-os van.
    Lehetne helyet csinálni, de ...
    -kb. 5-5.5 giga kép-video, videó zabálja a helyet, gyári romon vagyok,és többnyire 720x480 ban készülnek, de vannak 1280x720-as videók is..)
    - kb. 4-5 giga a játékok mappája (két komolyabb játék, NFS, real racing2 és máris majd 4 giga huss.. kisebb egyszerűbb játékok megelégszenek 100-200 megával, vagy még kevesebbel.
    - kb. 2giga zene
    - kb. 1giga klipp
    - kb. 1-2 giga át nem nézett, csemegézésre váró program, játék
    + sallangok, doksik, pdf-ek.

    Ebből persze lehetne törölni, de pl. képek sokszor jól jönnek,vissza tudok keresni pl. dolgokat(meló), vagy csak megmutatni ezt azt ismiknek.

    Szóval gondold át, mire lesz használva, és persze hogy mennyi pénzed van rá.

    Class x:
    Én 6-os alá nem nagyon adnám, max. ha csak totál adatokra lesz használva. Értsd zene, film.
    Én személy szerint 10-est vennék, és használok is jelenleg, nagyrészt azért, mert nálam fel van cserélve a külső sd- belső sd, és van pár alkalmazás ami így a kártyáról indul, megy.
    Lehet placebo, lehet bőven elég lenne a class 6 is, de...

    Ugyanakkor valahol olvastam egy olyan véleményt is, miszerint a class 10-es kártyák csak nagy fájlok esetén gyorsabbak, kisebb fájloknál még akár lassabbak is lehetnek, mint egy class6-os kártya.. passz.. :U :F

    végszóként: nézd meg jól, kitől hol vásárolsz kártyát, sajnos neten rengeteg selejtes, kamu, gagyi kártya is kering :(((

    Nah húzok, éjfélkor aludni akartam, 5 kor ébresztő, csak meg volt nyitva a fórum, ide sassoltam..és nem bírtam ki, hogy ne írjak :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák