Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Danny750 #7437 üzenetére

    Ja, én azóta büszke vagyok magamra, hogy milyen jó vételt csináltam ezzel a telefonnal tavaly nyáron ~75k-ért gyakorlatilag új állapotban (körbe-körbe gyári fóliás, minden tartozékkal, elvileg garanciával, bár ezt nem kellett kipróbálni és mára már lejárt az 1 év, kiterjeszteni nem tudtam más nevére...). Kettőt hirdettek, így rögtön szóltam a húgomnak is (aki S2-t cserélt erre, én S1-et).

    Eleve gyors, húgom gyári szoftverrel használja és úgy sem rossz. Az enyém minimalistán pakolt CM11-el, illetve újabban még némi CPU és GPU tuninggal, valamint f2fs filerendszerrel (system, cache, data) már tényleg abszolút simán visz mindent, amire használom. Gyorsan bootol, WiFi-ről vagy LTE-vel szépen hajigálja elő a weblapokat és nem akadozik akkor sem, ha pan- vagy zoom-olok, ahogy a menüben lépkedéskor sem veszem már észre, hogy "gondolkodna", tényleg úgy érzem, hogy követi az ujjaim parancsát (és ebben persze a hibátlan érintésérzékelés és kellemes üvegfelület is szerepet játszik...).

    Ez a Samsung féle OLED kijelző pedig mobiltelefonok közt egyszerűen vehetetlen számomra. Egyáltalán nem színhelyes, főleg hogy CM11-ben semmiféle szoftveres kompenzáció nincs hozzá, de ez nem is érdekes olyan felhasználásra, amire nekem telefon kell. Túlszaturált, hideg, de a pixelstruktúra, kontraszt és főleg izotrópia miatt sokkal kellemesebb ránézni, mint bármelyik LCD-re.

    Ja, fogalmam sincs, hogy végül mitől, de már nem eszi az akku-t az "Android OS". Pedig semmit nem változtattam, csak a CM11-et frissítettem újabb nightly build-re, de azt kb. heti rendszerességű rutinként végzem és már legalább egy hónapja olyan volt az akkustatisztika, ahogy a múltkor mutattam, a telepített Google cuccok közül semmi sem frissült még augusztusban (más programok pedig nem nagyon futnak 24/7).

    Persze nem lett bődületesen jobb az akkuidő, a cellakészenlét vette át a vezető szerepet, ahogy sokaknál, de attól már nem kell félnem, hogy egy napot se bír ki akkor sem, ha nem sokat használom.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák