- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
════════════◄Xiaomi Redmi Note 4G LTE►════════════
Új hozzászólás Aktív témák
-
terra052
őstag
Redmi Note 4G AOSP 4.4.4 tapasztalatok
Szilveszter előtt fedeztem fel MOKEE AOSP ROM-ját az XDA-n, most már lassan két heti használat után Zolar kérésére íme a tapasztalatok.
Lelövöm a poént: nem nagyon vágyom a MIUI-ra már, sem V5, sem V6-ra.
Ez a rom sokkal többet ad, mint amennyit elvesz. Gyors, rengeteg (de tényleg rengeteg) extra funkciót ad, a MIUI-nál lényegesen hosszabb üzemidőt, 1G szabad ramot, szinte kompromisszumok nékül.Amint látszik, a beállítások négy oldalon át lapozhatóak, a fontosabbak közül néhány:
-témák (nálam az Athen's theme orange van beállítva)
-dinamikus állapotsor
-smart control
-profilok
-privacy (személyes adatok védelme apponként)
-teljesítmény szabályozása
-Mokee extrák
-stb stb stb....
Bármit lehet gyakorlatilag személyre szabni, több, mint elég a beállításokból.OTA frissítés is van, bár még nem érkezett eddig semmi.
Szintén korrekt a világos vagy sötét rendszerszín lehetősége, állítható színekkel:
Másik nagy kedvencem a power off alarm funkció, ez hasonlít az időzített ki-be kapcsolásra (pl MIUI V6), de csak az ébresztés előtt kapcsolja be a készüléket, így spórol akkut és elektroszmogot éjjel...
A közel két hetes használat alatt egy alkalommal volt éjszakai teljes lemerülés, csak töltéssel indult el reggel, és egy-két apró hiba, de nem befolyásolták a napi használatot (pl BT headset használatakor egy futó alkalmazás felett megjelenik egy hívás, hiába utasítom el hogy visszahívjam, a BT fülesen cseng tovább, ki kell lépni az alkalmazásból és megnyitni a tárcsázót). Ezzel teljesen együtt lehet élni, a rom kiváló, jobb nagyon sok gyári romnál, amit nagy nevek (un. A brand-ek) adnak ki készülékeikhez. Ugye, akinek volt SGSA i9070 gyári JB rommal, biztosan érti, mire gondolok
És akkor a sötét oldal.
A rom telepítésekor kapunk három appot, amik a Baidu-hoz köthetőek, és egy figyelmeztetést:
Ez azért nem szép dolog, bár választhatunk, akarjuk-e telepíteni. Ez a Baidu search app, én (vessetek meg érte) nem telepítettem. A másik három "csirkelábas" alkalmazást gond nélkül töröltem az SD MAID-del, de ennyire azért nem könnyű túljárni a tudjukkik eszén, az első reboot után újra telepednek, hiába gyomláltam ki őket a system/app alól is.
Erre eddig nem találtam még más megoldást, reboot után törlöm ezeket, kb egy perc. Ami súlyosabb, az a komoly akku merülést okozó wakelock progi volt. System server-nek álcázza magát , a csomag neve com.system.analytics.cpa, és van saját topikja is az xda-n.
Ezt törölni nem lehet szintén, fagyasztottam, és a Lightning wall tűzfallal letiltottam a kommunikációját, így már nyugodtan alszom és is, a telefon is.
Összességében a rom annyira bevált, hogy hajlandó vagyok ezekkel együtt is használni, de mindenkit arra intek, hogy ÓVATOSAN!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen joysticket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged