Hirdetés
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Nem jó topikban vagy, de ez a NAS igen karcsú így. Nekem is épített NAS-om van ilyen kuckóban, de azért más oldalról közelítem meg a dolgot.
Az a baj a dedikált NAS-sal, hogy drágán adnak elég gyenge vasat. Nekem is volt Synology-m, de örülök, hogy màr a magam ura vagyok.
- mozi bolondéria -
-
sugarforce
addikt
A kész nassal nem igazán leszel kisegítve, ha transzkódolás is kell, amibe már normális, transzkódolásra is alkalmas proci van, az bizony nagyon drága.
Saját építésű géppel már előlrébb lennél, de ahhoz is van egy minimum követelmény, cpu szinten.
[kis segítség]
Nézd meg, hogy az általad kinézett lapokon levő processzorok mit tudnak. Az sem mindegy, hogy egyszerre transzkódolnál -e mind a 3-4 helyre, meg az sem mindegy, hogy miken akarod lejátszatni a tartalmakat. Nem is feltétlen fog transzkódolni mindent, direct play-re simán kiszolgálnák ezek a lapok is a 3-4 usert, mellette a torrentezés, stb. Akkor inkább az a fontos, hogy gyors, strapabíró hdd-ket rakj bele. A torrenezés inkább a tárhelyedtől függ, annak kell bírnia a strapát, processzor és memória szinten nem sok erőforrást eszik.
itt szét tudsz nézni melyik cpu mit tud.
ASRock J4205-ITX: 2421 Passmark
J3455: 2132 Passmark
J3160: 1836 Passmark
Q1900DC-ITX: 1877 Passmark
Ezek közülr a J4205 lenne alkalmas egyszerre 1db 1080 p-s videó transzkódolására. Ettől azért egy kicsit izmosabb konfigot kellene összeraknod, ha az az igényed, hogy egyszerre több szálon transzkódolnál. 3 szál transzkódolásához legalább 3. generációs i5, vagy 6. generációs i3-at lenne érdemes beszerezni. A linkelt passmark-os oldalon mindenképp nézz szét.
Új hozzászólás Aktív témák
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest