Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Danecay

    őstag

    Névről már rég ismerem a Plex-et de ténylegesen használni most használom először, miután új TV-mre telepíteni lehet azt. Egyelőre 2 kérdésem lenne.

    1. Hogyan lehet úgy tartalmat megosztani, hogy ne a szerverhez tartozó email címmel és jelszóval keljen bejelentkezni? Hogy konkrét szituációt hozzak fel példaként, a tesóm NAS-on tárolja a média dolgait amiket természetesen szívesen megoszt velem de én egyelőre azokat csak úgy tudom elérni ha az ő fiókjával jelentkezem be, ami nem lenne baj ha nem lenne saját fiókom is és a fiókok közötti váltás során nem kellene mindig újrapárosítani a https://www.plex.tv/link/ oldalon az eszközöket. Adott fiókhoz felhasználó hozzáadásával korlátozott tartalomelérést tudok csak hozzáadni ugye.
    2. Kipipáltam a DLNA elérést a beállításokban de a TV-n mégsem jelenik meg a lehetőség. Sajnos nincs valami acélos netem, és lehetőségem sem rá és ha jól gondolom a streaming-es tartalomelérés még ha a szomszéd szobából történik is a neten keresztül megy, amit ugyan még elviselne a netem de akkor a családból senki más nem lóghat a világhálón mert pl. egy párhuzamosan futó Youtube videó kinyírja a stream-et. Erre az esetre jó lenne a DLNA de mint írtam nem jelenik meg a TV-n mint forrás.
    Közben a 2. dolog megoldódott pedig nem volt egyértelmű. Újraindítottam a server gépet, újra a TV-t, leválasztottam a Inter/Lan hálózatról a TV-t majd visszacsatlakoztattam, sőt, 5GHz-ről átváltottam 2,4GHz-re, hátha de semmi nem segített. Közben gyanússá vált, hogy a sokkla régebbi másik szobában lévő TV-nk látja az összes DLNA hálózatot, mert próbálgatás közben elindítottam a Plex mellet még 2-t, Win Media Player-t és a Serviio-t. Végezetül kikapcsoltam a TV-t és kihúztam a 230V-os tápcsatlakazót is majd vissza és egyből megjelent mind a 3 DLNA forrás. Furcsállom, hogy a TV újraindítása valmimt a hálózati újracsatlakozás nem oldotta meg ezt de lényeg, hogy így már működik.
    Így elsősorban csak az első pontban megfogalmazott kérdésemre szeretnék csak választ kapni :)

Új hozzászólás Aktív témák