Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janosibaja

    őstag

    Sziasztok, itt régebben többször segítettek, sajnos láma kérdések megint, de hátha...

    Egy kedves jó topictárstól kaptam ajándékba két éve egy RasPlex-szel előtelepített Raspberry Pi2-t, Wifi stickkel, a lakás másik végében lévő Win 10-en fut a Plex server. Anno csak rádugtam a RPi-t a tévére, látta a hálózatot, kicsit görcsöltem vele, aztán nagyjából minden ment. (Tökhülye vagyok a Linuxhoz.) A Samsung okostévém sokkal kevésbé akadozva játszotta le vele a server magyar feliratos filmjeit, mint a tévé hivatalos appja.

    Kábé félévig ide nem tartozó okok miatt nem használtam, most bekapcsolva a RasPlex nem lát a hálózatot... Pedig van! A server szerintem OK (a tévé saját appja lát mindent - csak nem tetszik és akadozó), a wifi stick-et kiszedve a stick más gépen (laptopon) látja a hálót, ha kihúzok egy kábelt a routertől az RPi-re - jó messze van a lakásban, nem megoldás - akkor működik is a tévén RasPlex.

    Gondolom, valami szoftveresen őrült meg talán? Sajnos arra kellett újra rájönnöm, hogy aki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul: nézem a webes leírásokat, s egyikből sem értem, hogy a microCardra hogyan, milyen eszközzel kell újratelepíteni RasPlexet, hogyan tudnám a nagyon megszeretett Aeon Nox 5 skint majd beleapplikálni... Van szájbarágós leírás erre?

    Vagy / És még azt kérdezném, nem jelent-e meg évek alatt valami erős kis eleve médialejátszónak készült kliens gép, ami eleve a magamfajta tudatlanoknak készült, rádugom a Samsung TV-re, aztán látja a hálót, s valami szép felületen (Aeon Nox vagy valami hasonló) stabilan megy, Windows alatt kezelhető, egyszerű. :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák