Hirdetés

  • Platina plakettes Gigabyte tápok fekete-fehérben

    ph A cég évtizedes jótállással szállított, ATX 3.0-s termékcsaládja kétféle színben és teljesítménnyel készül.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

Új hozzászólás Aktív témák

  • Danex

    addikt

    válasz Gardaai #14431 üzenetére

    A probléma amúgy ott van, hogy a TV-kben a legszarabb 100mbit-es hálózati csatlakozó van, ami általában 8x mbit-et tud, köthetsz rá bármilyen kábelt és routert ezen sajnos nem fogsz tudni változtatni. (néhány tv támogat usb-s ethernet-et azzal lehet néhányszáz mbit-et kihozni)

    És bár hiába nézed, hogy egy film mondjuk 60mbit, az a átlag bitrátát jelöli, kiugró értéke akár a duplája is lehet és ekkor befigyelhet az akadás vagy, hogy a cliens rákérdez a szerverre, hogy figyu nem birja a net, küld már kisebb bitrátába és már kezdené is a transzkódot.

    Netflixet kár felhozni annyiban, hogy ott alapból erősen tömöritett filmek vannak, a 4K se nativ blueray forrás ami 60GB lenne, hanem kb 20GB-os anyag. A másik az pedig, hogy a netflix és egyéb streaming szolgáltatóknak az appjai általában kapnak speciális bánásmódot a TV-ktől és akár olyan modulokhoz is hozzáférhetnek amihez mondjuk a plex már nem biztos.

    Egyébként simán erősebb lehet egy régebbi laptop, mint egy a nas-okba belepakolt valami kis celeron vagy atom proci.


    Sajnos a Plex nem egy nativ netflix, sok helyen bukhat a történet, a forrástól kezdve, a hálózaton át a cliensig. Ezt még szépen meg lehet fejelni azzal, hogy van 5x fajta hang formátum, 2-3 fajta felirat, hdr szabványból is 4-5, de azon belül is vannak alverziók és erre rájön az, hogy a TV-k mit is támogatnak valójában.

    Ezért van nVidia shieldem amin van gigabites lan, olyan TV-m ami tudja a HDR10-et és a dolby vision-t is, illetve olyan soundbarom ami dts, dolby atmos, truehd kompatibilis, igy már 95%-os a rendszer, de még ezzel is előfordulhat probléma kivételes esetben.

    És erre pluszba van dedikált szerverem 10. gen i5-el a plexnek, illetve ,hogy ne csak a plex miatt menjen a gép igy kiváltottam a Google Drive-omat is.

    És igen szomorú, hogy több pénz van majdnem a sallangra mint magára a TV-re, de szerencsére élvezem a bütykölést igy hobby, plusz sikerült a servert is befogni kis munkára igy a saját villanyszámláját kitermeli. :U

Új hozzászólás Aktív témák