Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz Mr.Csizmás #1151 üzenetére

    A melóhelyen nincs túl meleg nálunk, mi az épület leghidegebb sarkában vagyunk, így este mikor mi sem vagyunk bent, kissé hűvösben vannak az ottani tövek, de ennek ellenére virágzik és terem is folyamatosan mindkettő. Valamikor tavasszal keltek ki, így ládástól vittem be őket.
    Annyi hibát követtem el, hogy forgattam őket, na azt nem javaslom, mert a levelek hajlamosak kunkorba nőni tőle. Meg is kellett kopasztani őket, azóta mutatnak ilyen normális formát, vagy 30 levelet vágtam le a két tőről. :)

    Neked a tetőablak nyilván nem jó megoldás, mert szeretnek magasra nőni a chilik, mint a lenti képen. Amúgy hőmérsékletre, ahol ti nem fagytok meg, ott a paprika sem fog. Azt mondjuk nem tudom, a virágzást és a megkötést mennyire érinti a hidegebb szoba.

    Ezeket meg télen keltettem ki a lakásban, a nyarat az erkélyen töltötték, most meg megint a lakásban vannak, viszonylag sötétebb helyen de jól érzik magukat. Csak egy picit gyengébb mint a fenti képen, pedig ugyanaz a mag.
    Azt ne kérdezd h. milyen chilik, valószínűleg valamilyen udvari keverék.

    sonar: UV fénycső vagy UV ledsor elvileg hatékony a gombásodás ellen. Nekem még nem volt, így kénytelen voltam a gombásodás alkalmával gombaölő szert használni. Mondjuk amikor kávés pohárban keltetünk magot, az nem szokott gombásodni, inkább arra jellemző mikor le van fedve az edény és meleg van alatta.

    ngabor2: tényleg, valamikor beszéltük. Szerintem mindkettőnknek igaza van de nézd meg a képeket. A második képen a két paprika piros és kék ledsorok alatt nőtt télen, alig érte másik fény nap közben, nem is láttak rá az ablakra. Szóval szépen megnőnek ezek piros és kék fényben is, csak nem siették el mert egy kicsit kevés volt a fényerő, mindössze 50cm-es szalag részek voltak felettük. Kellett volna még egyszer ennyi. Ebayes ledes növénylámpákban 8-10 sor van egymás mellett.

    looser: nálunk a Jolokia por az még az extrém chili evőnek is megmutatta, hogy mi a magyarok istene. Lettek tőle problémái több napon át odalent elég keményen. :DDD

    A tiszta kapszaicint amúgy én próbáltam, az igazából leves ételekbe jó, ahol el tud oldódni. Egy-két gyufahegnyi anyag elég egy tál ételbe.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák