Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rocks

    aktív tag

    Jön majd Anna is. :)

    "...a most bemutatott újdonságok már a Symbian operációs rendszer újabb változatát futtatják majd. A közvetlenül a Symbian^3 leszármazottjának tekintett, Anna becenevű OS (a Nokia mostantól női nevekkel kívánja ellátni az újabb Symbian-verziókat) elsősorban a kezelőfelületet tekintve különbözik közvetlen elődjétől.
    Az új ikonokkal, valamint kissé átgondolt logikával összeállított kezelőfelület nem csak korszerűbb (a Nokia évek óta ugyanazt a mára kissé avittas ikonkészletet használja), hanem az optimalizációnak köszönhetően tapasztalataink szerint lényegesen gyorsabb is, mint a Symbian^3-as rendszer. Az E6 azonnal reagált mind a trackpaden, mind az érintőkijelzőn végzett összes beviteli műveletre, az alkalmazások indítása gyors és a menüváltások tapasztalataink szerint olyan pattogósak, mint korábban egyik Nokia telefonnál sem. Az új Symbian gyorsabb böngészőt és jobb térképalkalmazást is kap majd - utóbbival a népszerű helymegosztó-szolgáltatásokra is be lehet immár jelentkezni.

    Az X7-nél egy kicsit már lassabban reagált a felület, ezt a Nokia szakemberei azzal magyarázták, hogy a készüléken futó operációs rendszer egy korábbi fejlesztési fázisú kiadás volt, mint az E6-ra telepített build. A Symbian^3-alapú okostelefonokkal (például N8, E7, C7, C6-01) rendelkező tulajdonosok számára jó hír, hogy a Symbian Anna a korábbi modellekre is elérhető lesz, igaz azt egyelőre nem tudták megmondani a gyártó illetékesei, hogy pontosan mikor várható a frissítések megjelenése."

    [link]

Új hozzászólás Aktív témák