Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • john33

    csendes tag

    Sziasztok, ennek a fórum olvasása majd' napi szinten megy nálam, tegnapelőtt viszont "némi" problémám adódott...le is írom.

    A készülékem t-s, Made in Finland, euro3-as belle van rajta, phoenix-el lett feltéve, tökéletesen működött, a 111.40-es fw-t telefonon keresztül frissítettem. Nem volt tele mindenféle "szeméttel", a rompatcher+ jóvoltából minden rendben volt, a cleanert is alkalmaztam, amikor kellett, a c- mindig volt stabilan 50-60 mb, az e-n 2 gb tartléknak.
    1 évig és 3 napig nem is volt semmi bajom vele, maximálisan meg voltam elégedve az N8-al, mivel korábbi telefonjaim (N97-N95-N70ME) is symbianosak voltak, elég jól kiismertem ezt a rendszert.

    A probléma így kezdődött: letöröltem egy progit, amivel gif-eket lehetett volna kitenni háttérnek, nem volt rá szükségem. A böngésző könyvjelzőit is telerakta "szemét" linkekkel, úgy döntöttem, uninstall. nem hiszem, hogy a program maga vírusos lett volna, ezek inkább urbán legendák, hogy vírusos egy sis-file.

    Ezt követően rá fél órára a következő hibaüzenetet kaptam a főképernyőre:
    "Lemezhiba.Irás nem lehetséges.
    Ismét, vagy elveszenk az adatok
    Leállít Ismét"

    Innentől az E-n levő összes dolog elérhetetlen lett, nem indult, nem látta. A file-kezelőből nem lehetett formázni, jelszót kért (!), előtte sosem volt jelszóval védve (és én vagyok az első és egyetlen tulaj), f-secure az elején le lett gyalulva, de látta, hogy 2gb szabad hely van rajta. A névjegyzékről, sms-ekről még tudtam csinálni egy biztonsági mentést, azután próbálkoztam formázással, 7370-el, hard reset-tel.

    A helyzet csak romlott, gyakorlatilag épp hogy bekapcsolt. Jött a Phoenix, de akkor már effektíve "halott" volt a készülék. Dead mode-ban próbáltam feléleszteni mindenféle módszerrel (111.40 euro3-as, russian hungary, taylor v8, esetleg a skandináv downgrade, de az sem jött össze), de a refurbish-t nem is tudja végigvinni, 20% után szektorhibával nem folytatja sehogy sem, sw frissítéssel végez, de a boot-olás 5 perc, a pin kód kérése után a nokiás kézfogás megvan, de a főképernyő már nem töltődik be, kifagy vagy kikapcsol.
    Tovább nem tudok már mivel próbálkozni, délután viszem be a garanciapapírral a Nokia Care-ba (Debrecen).
    Kíváncsi vagyok, mit tudnak vele kezdeni, meg tudják-e javítani a hardveres hibát, vagy életem első olyan telefonja lesz, amiből levélnehezék lesz...most áttettem a sim-emet a régi, de még mindig szép Sirocco-mba, furcsa a feeling.

    kíváncsi vagyok, mit szóltok a történetemhez...

Új hozzászólás Aktív témák