Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FireKeeper

    nagyúr

    válasz nogara #1454 üzenetére

    hardveresen mindkettő elég hasonló hasonló. az Y300 annyival van előrébb, hogy van benne vaku, illetve compass. az NFC sajnos mindkettőből kimaradt. szóval hardveres téren az apróságok miatt talán +1 a huawei-nek.
    huawei még nem volt a kezemben, de összeszerelési és anyagminőségben elég jó a lumia, én látatlanban adnék oda egy plusz 1-et.
    a microsim ne zavarjon, valszeg kapsz mellé új simkártyát, amiből kitörhető a microsim-es változat (plusz én visszalakító keretet is kaptam vodánál hozzá). ha mégsem kapnál újat, sarki GSM-ben fillérekért megcsinálják neked, van hozzá kivágó szerszám.
    akksi fronton szerintem nem lehet nagy különbség, amúgy is általánosan igaz, hogy rendes használat mellet 1-2 naponta töltőre kell dugni az okostelefonokat. szóval sztem egál.
    a zenelejátszóról nem tudok nyilatkozni, mert nekem arra céleszköz van, talán amiben jobb lehet a huawei, hogy arra több alternatív lejátszó van (pl a szuper poweramp). formátumok-ból sem tudom, mit játszik le egyik-másik, hangminőség szerintem egál lehet.
    csevegők vannak, de a push értesítések késnek/nem jönnek meg, ez a teljes WP rendszernél betegség. ha nagyon fontos hogy push értesítéseket kapj, akkor a droid a tied.
    viszont ha nem akarod nagyon buherálni a rendszert, akkor a WP a te választásod. sok mindent be lehet állítani ennél is, de alapvetően egyszerű a kezelése, nem kell főzött ROM-okkal szórakozni sem. elég egységes a rendszer, és azért várhatóan support, verziófrissítés is várható, míg ez droid fronton ugye elég kiszámíthatatlan.

    szóval amint látod, tényleg nem lehet egyértelműen kijelenteni melyik a jobb, preferenciáid alapján kell dönteni, mi a fontosabb neked.
    minden esetre, én droidról váltottam, és egyáltalán nem bántam meg. talán az NFC és a compass hiánya a legfájóbb, illetve a 512MB RAM, de ezek a tulajdonságok sajnos minden platformon drágább árkategóriában jellemzők (kivéve a compass. az egy filléres dolog, emiatt idegesít ennyire, hogy kispórolták..... :((() a legjobb az lenne, ha el tudnál menni valahova megtapicskolni mindkettőt.

    steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

Új hozzászólás Aktív témák